Skip to main content
Blogi

Hyvän opiskelija-asumisen tarjoaminen on monesta asiasta koostuva palapeli – Opettavainen ja mielenkiintoinen kesäni TYS:llä

Taipaleeni TYS:llä alkoi elokuussa 2015, kun muutin ensimmäiseen omaan asuntoon uutena opiskelijana. Vajaat kuusi vuotta myöhemmin, toukokuussa 2021 aloitin kesätyöt TYS toimistolla asukas- ja palveluneuvojana. Uuteen työpaikkaan on aina vähän jännittävää saapua, mutta TYS:llä huomasin nopeasti, että ilmapiiri oli avoin, työkaverit mukavia ja annettiin aikaa oppia uutta rauhassa. Korona on tuonut oman mausteensa myös toimiston toimintaan – suurin osa henkilöstöstä tekee etätöitä ja toimistolla asiakkaita palvellaan ikkunan ja ovipuhelimen kautta – mutta  hyvin sekin on toiminut.

Olen huomannut pitäväni toimiston kuukausirytmistä. Ihmiset muuttavat sisään, ihmiset muuttavat pois. On fukseja ja keltanokkia, ja opiskelijoita, joiden opinnot alkavat olemaan jo pulkassa sekä kaikkea siitä välistä.

Toimistolla (tai näin korona-aikana paljolti sähköpostissa ja puhelimessa) piipahtaa paljon niin lähteviä, kun saapuvia, suomalaisia ja ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita. Olen saanut muun muassa valmistella avaimia ja sopimuksia saapuville opiskelijoille. Lähteville opiskelijoille olen tehnyt sopimusten muutoksia kuten asumisenkeskeytyksiä ja välivuokralaissopimuksia. Olen itse tehnyt vaihtarivuoden Ranskassa, ja minusta on ollut mukavaa saada auttaa ja seurata ohesta sitä prosessia, joka on sekä stressaava että innostava varmaan jokaiselle vaihtarille. Olen juuri valmistunut filosofian maisteri pääaineena ranskan kieli ja muutenkin kielet ovat kiinnostuksen kohteeni, joten minusta on myös hauskaa, kun saan käyttää kielitaitojani työpäivän mittaan ja myös kuulla eri kieliä.

Olen viihtynyt hyvin asuessani TYS:llä, ja on ollut mielenkiintoista nähdä miten asiat toimivat vuokranantajan puolelta. Hyvän opiskelija-asumisen tarjoaminen on monesta asiasta koostuva palapeli, mutta onneksi yhdessä palaset saadaan loksahtamaan kohdalleen. Työ on ollut monipuolista ja olen saanut mielenkiintoista asiakaspalvelukokemusta, josta varmaankin on hyötyä tulevaisuudessa. Työssä olen oppinut toimimaan myös tilanteissa, joissa yhtä oikeaa ja yleispätevää ratkaisua ei välttämättä ole, vaan täytyy ottaa huomioon monet muuttujat ja yhteistyössä löytää ratkaisuja.

Niin se kesä vain jo kiirehti ohi, itse jään toimistolle vielä syyssijaiseksi. Toivotan kaikille opiskelijoille mukavaa syksyä ja tsemppiä opintoihin, korona-aika on monelle ollut erityisen rankka mutta nyt ehkä voi jo toivoa normaaliin paluuta.

Rebekka Pesola
Kesätyöntekijä/Palveluneuvoja

TYS