Skip to main content

Energiansäästötalkoot

Mikä TYSin asuntokohde säästää eniten energiaa? Lähde mukaan energiansäästötalkoisiin!

Enrgiansäästötalkoot

Vaikka TYSin asunnoissa sähkö ja lähes kaikissa asuntokohteissa myös vesi kuuluvatkin vuokraan on hyvä muistaa, että energiankulutuksella vaikutusta myös energian saatavuuteen, ympäristöön ja se on myös kustannus TYSille. Energian säästäminen on tärkeää ilmastonmuutoksen hillinnän, energian saatavuuden turvaamisen, tuontienergian tarpeen vähentämisen, energiakustannusten alentamisen ja ympäristönsuojelun vuoksi.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on johtanut energian hinnan ja saatavuuden ongelmiin Suomessa ja koko Euroopassa. Kylminä kuukausina sähkön kustannusten tulevat olemaan poikkeuksellisen korkealla.

Jokaisen on myös varauduttava siihen, että sähköstä voi olla ajoittain pulaa. Saatavuutta heikentävät esimerkiksi pitkät ja tuulettomat pakkasjaksot, pohjoismaisen vesivoimalla tuotetun sähkön vähäinen tarjota, sähkön tuotantolaitosten huolto- tai käyttökatkokset sekä Keski-Euroopan sähkön kysyntä. Sähköpula voi johtaa jakelun keskeytyksiin. Sähkökatkojen riskiä pienennetään kiinnittämällä huomiota omiin sähkönkäyttötapoihin ja -ajankohtaan.

Vedenkulutuksen vähentäminen on tärkeää ympäristön säästämiseksi. TYSin asunnoissa vesi lämpiää asuntokohteista riippuen kauko- tai maalämmöllä. Vedenkulutuksen vähentäminen säästää itse veden lisäksi myös sen puhdistamiseen, lämmittämiseen, kuljetukseen ja jäteveden jälkikäsittelyyn kulutettua energiaa.

Haastammekin kaikki asukkaamme 10.10.2022-28.2.2023 energiansäästötalkoisiin ja samalla kilpailuun, jossa selvitämme mikä tai mitkä TYSin asuntokohteet onnistuvat säästämään eniten energiaa. Jo pienillä teoilla voi saada aikaan ison säästön. Kampanjan lopuksi julkistamme eniten sähkön ja veden kulutustaan tiputtaneen asuntokohteen tai asuntokohteet. Voittajakohteen tai kohteiden arvontaan mukaan ilmoittautuneiden asukkaiden kesken arvotaan yhteensä neljäkymmentä 20 euron arvoista Ruohonjuuren lahjakorttia!

Energiansäästökilpailu

Kilpailun osallistumisaika on 10.10.2022 – 28.2.2023. Kilpailun aluksi TYS laskee jokaiselle asuntokohteelle oman keskimääräisen sähkön ja veden kulutuksen edellisen kolmen vuoden ajalta.

 • Tyyssijan asuntokohteen osalta kuukausittaista kulutusta verrataan kampanjaa edeltäneeseen kuukausiin, joiden keskilämpötila oli lähellä kutakin kampanjakuukautta. Asuntokohde on valmistunut joulukuussa 2021 ja ensimmäiset asukkaat muuttivat sisään tammikuussa 2022, joten kolmen vuoden keskiarvoa ei voida laskea.
 • Ikituurin asuntokohteen osalta kulutusta verrataan vastaaviin vuoden 2016 ja 2017 kuukausiin. Kohteessa on vuosina 2018-2021 toiminut ruokakauppa, jonka sähkönkulutus on ollut osa kohteen sähkönkulutusta.

Tämä on luku, josta jokainen asuntokohde lähtee tiputtamaan omaa kulutustaan.

Voittajakohteiden asukkat, jotka ovat ilmoittautuneet osallistumaan arvontaan, on mahdollisuus voittaa Ruohonjuuren lahjakortteja seuraavasti:
 • Eniten sähköä säästänyt asuntokohde: arvontaa ilmoittautuneiden kyseisen asuntokohteen asukkaiden kesken arvotaan kaksikymmentä 20 euron arvoista Ruohonjuuren lahjakorttia.
 • Eniten vettä säästänyt asuntokohde: arvontaa ilmoittautuneiden kyseisen asuntokohteen asukkaiden kesken arvotaan kaksikymmentä 20 euron arvoista Ruohonjuuren lahjakorttia.

Kuka voi osallistua?

Kilpailuun voivat osallistua kaikki TYSin asunnossa asuvat henkilöt. Lähde pohtimaan energiankulutustasi ja ota käyttöön tämän sivun lopusta löytyvät helpot arjen sähkön sekä veden säätövinkit. Pienillä arjen valinnoilla on iso vaikutus!

Lisätietoja

Lisätietoja kilpailusta saat sähköpostitse osoitteesta office@tys.fi

Energiansäästökilpailun tulokset

Asuntokohde Vesi  Sähkö
Aitiopaikka -7,03 % -4,79 %
Auranhelmi +4,35 % -3,53 %
Auringonnousu -0,92 % -0,40 %
Haliskylä +1,34 % +29,28 %
Ikituuri -16,28 % -23,18 %
Iltakajo -8,10 % -0,62 %
Ironside -8,72% +10,56%
Ispuri +1,73% +6,85 %
Kiertotähti -3,08 % -9,06 %
Kotivalo -18,97 % -16,87 %
Kuunsilta +9,59 % -7,49 %
Nummenranta -5,38 % -5,72 %
Pilvilinna +4,33 % +20,92 %
Tavasti -3,94 % +5,13 %
Tyyssija +2,64 % -2,31 %
Yo-kylä länsi -0,30 % +3,50 %
Yo-kylä itä -21,02 % -5,19 %
Yo-talot -3,39 % -5,18 %

Voittajat

Voittajiksi ylsivät:

 • Eniten sähköä säästänyt asuntokohde: Ikituuri -23,18 %
  Kilpailun arvontaa ilmoittautuneiden Ikituurin asuntokohteen asukkaiden kesken on arvottu kaksikymmentä 20 euron arvoista Ruohonjuuren lahjakorttia.
 • Eniten vettä säästänyt asuntokohde: Yo-kylä itä -21.02 %
  Kilpailun arvontaa ilmoittautuneiden Yo-kylä idän asuntokohteen asukkaiden kesken on arvottu kaksikymmentä 20 euron arvoista Ruohonjuuren lahjakorttia.

Kaiken kaikkiaan talkoiden aikana TYSin kohteiden vedenkulutus laski 8,18 % ja sähkön kulutus 1,56 % aiemman kolmen vuoden vastaavaan kulutukseen verrattuna. Tämä tarkoittaa lähes 1,2 miljoona 10 litran ämpärillisen verran säästettyä vettä ja noin 4,5 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaisen sähkönkulutuksen verran säästettyä sähköä!

Haluamme kiittää kaikkia talkoissa mukana olleita! Energiansäästeliästä elämää kannattaa jatkaa myös tulevaisuudessa. Jo pienillä muutoksilla on mahdollista saada aikaan iso säästö!

Osallistu kyselyyn talkoista, voit voittaa itsellesi Ruohonjuuren lahjakortin!

Talkoisiin ja kilpailuun liittyen avoinna on kysely, johon toivomme vastauksia mahdollisimman monelta asukkaalta. Kyselyssä haluamme kuulla mielipiteesi talkoista ja kilpailusta kokonaisuutena sekä siitä, miten tulevaisuudessa haluaisit saada tietoa omasta energiankulutuksestasi.

Kysely päättyy 9.2. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kymmenen 20 euron arvoista Ruohonjuuren lahjakorttia!

Osallistu kyselyyn!

Näin säästät energiaa

Käytä varattu saunavuoro

Jos varaat itsellesi saunavuoron, muistathan myös käyttää sen tai peruuttaa sen ajoissa, sillä saunan lämmittäminen kuluttaa valtavasti sähköä.

Käyttämättömällä saunavuorolla saunan lämmitykseen käytetty energia menee niin sanotusti harakoille. Yksi tunnin saunavuoro kuluttaa noin 13 kWh. Määrä saattaa tuntua pieneltä, mutta TYSin saunavuoroilla saunojen lämmittämisen käytetään jo kahdessa viikossa yhden omakotitalon vuosittaisen sähkönkulutuksen verran sähköenergiaa!

Saunavuoron voi peruuttaa 2 tuntia ennen vuoroa, jolloin se palautuu muiden innokkaiden saunojien varattavaksi.

Pidä huolta, että asuntosi pattereiden toiminnasta

TYSin asunnot lämpiävät vesikiertoisilla pattereilla, joissa käytetyn lämpimän veden tuottamiseen tarvitaan siis myös lämmitysenergiaa. TYSillä asuntojen lämpötilaa säätelee taloautomatiikka, joka säätää pattereissa kiertävää vettä ulkolämpötilan mukaan siten, että patteritermostaattien ollessa käännettynä ”maksimiasentoon”, termostaatti pyrkii pitämään huonetilan +19-21 asteessa. Oman asunnon lämpötilaa voi siis säätää tätä viileämmäksi, muttei lämpimämmäksi. Huonelämpötilan laskeminen yhdellä asteella säästää viisi prosenttia lämmitysenergiaa.

Lämmityksen kannalta tärkeää on, että lämmitysenergia saadaan mahdollisimman tehokkaasti käyttöön. Asunnossa kannattaa siis ottaa seuraavat asiat huomioon:

 • Huolehdi siis, että termostaatin tai patterin edessä ei ole verhoja tai suuria huonekaluja – ne voivat vääristää termostaatin havaintoja ja estää lämmön pääsyn patterista huoneilmaan.
 • Jos asuntosi ikkunoissa on ilmanvaihtoventtiilit, muistathan säätää niiden asennon oikein kesä tai lvtaiasentoon vuodenajan mukaan. Säätämällä venttiilin oikein huolehdit siitä, että lämmitysenergiaa ei mene hukkaan. HUOM! Ilmanvaihtoventtiiliä ei saa koskaan tukkia, sillä se sekoittaa ilmanvaihtojärjestelmän!

Mikäli epäilet, että asunnossasi on tavoitelämpötilaa viileämpää, voit noutaa lämpömittarin asukastoimistolta ja tarkistaa onko lämpötila toistuvasti tai pitkään selvästi alle suositusten (19 °C- 22 °C) mittaamalla lämpötila asuinalueelta: 1,1 metrin korkeudelta, vähintään 0,6 metrin etäisyydeltä seinästä. Jos lämpötila on alle suositellun, tee asiasta vikailmoitus asukassivujesi kautta.

Lisää kotona vaatetta ilmojen kylmetessä

Lämpiminä kuukausina auringon paistaessa ja lämmittäessä niin asuntoja kuin rakennuksiakin, asunnossasi on luonnollisesti ollut lämpimämpää kuin kylminä vuodenaikoina. Lisäämme vuodenaikojen mukaan vaatetukseemme lämpimiä kerroksia ulos mennessä ja niin tulisi tehdä myös kotioloissa. Kelien viilentyessä kotona kannattaakin ottaa kaveriksi ihanan pehmoiset villapaidat, – takit ja -sukat. Sohvalle on hämärtyvinä iltoina mukava esimerkiksi käpertyä viltin ja lämpimän teekupposen kanssa.

Älä käytä lisälaitteita asunnon lämmittämiseen

Lisälämmittimen käyttö asunnoissa ei ole suositeltavaa, sillä ne kuluttavat sähköä ja voivat sekoittaa normaalin lämmitysjärjestelmän. Asunnon lämmitysjärjestelmä tulkitsee, että asunnossa on tavoitelämpötilaa lämpimämpää ja lopettaa asunnon lämmittämisen kokonaan.

Sammuta ylimääräiset valot

Sammuttamalla ylimääräisen valot huoneesta tai kotoa poistuessasi säästät sähköä. Esimerkiksi hehkulamppu kuluttaa noin 0,06 kWh tunti ja kuudessa tunnissa valaisin kuluttaa siis noin 0,36 kWh. Määrä saattaa tuntua pieneltä, mutta jos kaikki TYSin asukkaat sulkevat yhden ylimääräisen valon kuuden tunnin ajaksi joka päivä, saadaan yhdeksässä päivässä säästettyä yhden omakotitalon sähkönkulutuksen verran! Kun tähän lisätään muita valoja, tulee säästöä vielä lisää.

Katse kannattaa kohdistaa myös valaisimissasi käyttämiisi lamppuihin. Led-lamput ovat kaikkein energiatehokkaimpia. Jos valaisimissasi siis on vielä hehkulamppuja, kannattaa ne vaihtaa led- tai energiansäästölamppuihin, sillä hehkulamput kuluttavat kuusi kertaa enemmän energiaa kuin led-lamput.

Sulata pakastin aika-ajoin

Sulattamalla pakastimen yksittäinen TYSin asukas voi säästää vuoden aikana n. 110 kWh sähköä. Määrä saattaa tuntua pieneltä, mutta jos TYSin noin 7000 asukkaasta 2000 pitää pakastimensa ylimääräisestä jäästä vapaana, saadaan vuoden mittaan säästettyä 10 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaisen sähkönkulutuksen verran energiaa!

Helpot ohjeet pakastimen sulattamiseen löydät Tyssiläisen matkassa -videosarjamme videolta: 

Katso, miten pakastin sulatetaan

Sammuta sähkölaitteet, kun et enää käytä niitä

Sammuttamalla kotona sellaiset sähkölaitteet, jotka eivät ole käytössä voi saada aikaan yllättäviä säästöjä.Esimerkiksi kannettava tietokone kuluttaa noin 0,03 kWh tunti. Jos tietokone on viikon jatkuvasti päällä se kuluttaa vuodessa 262,08 kWh. Määrä saattaa tuntua pieneltä, mutta jos kaikki TYSin asukkaat pitävät läppärinsä kiinni esimerkiksi 12 tuntia päivittäin, saadaan vuoden mittaa säästöä noin 42 omakotitalon sähkönkulutuksen verran! Kun tähän lisätään muita sähkölaitteita, tulee säästöä vielä lisää.

Irrota laturi seinästä, kun et käytä sitä

Tiesitkö, että kännykän laturi kuluttaa seinässä ollessaan koko ajan sähköä? Laturi kannattaakin napata irti seinästä aina, kun et käytä sitä.

Jos laturi on koko vuoden seinässä, ilman että siinä on puhelin latauksessa, kuluu sähköä noin 0,25 kWh. Määrä saattaa tuntua pieneltä, mutta jos kaikki TYSin asukkaat irrottavat laturin seinästä, kun eivät sitä käytä, saadaan vuodessa sähköä säästettyä määrä, joka vastaa kymmentä prosenttia yhden sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaisesta sähkönkulutuksesta! Jos mukaan lasketaan myös tietokoneiden laturit, säästyy sähköä vielä lisää!

Kuivata pyykit pyykkitelineessä kuivausrummun sijaan

Kuivaamalla pestyn pyykin kuivaustelineessä kuivausrummun sijaan säästät sähköä.

Minimoi sähkön käyttö suurimpien kulutuspiikkien aikana

Sähkön kulutus nousee joka aamu ihmisten aloittaessa päivänsä ja uusi piikki sähkön kulutuksessa on iltapäivällä sekä alkuillasta ihmisten palatessa kotiin päivän askareistaan.   Näiden suurimpien kulutuspiikkien välttäminen ja sähkönkäytön ajallinen siirtäminen eli kulutusjousto on tärkeää, jotta sähkön riittävyys voidaan turvata ja sähkökatkojen mahdollisuutta pienentää.

Arkisin kulutus on korkealla etenkin aamulla klo 8–10, iltapäivällä 16–17 ja illalla 18.30–20 välillä. Pyri tasaamaan sähkönkäyttöäsi sekä käynnistä ja käytä suuritehoisia laitteita huippukulutustuntien jälkeen.

Lyhennä suihkussa viettämääsi aikaa

Suurin kotitalouksien vesisyöppö suihku, joka kuluttaa paljon vettä ja lämmitysenergiaa. Pitämällä viikoittaiset suihkuttelukerrat maltillisina voit säästää vettä kymmeniä tai jopa satoja litroja viikossa, sillä yksi minuutti suihkussa kuluttaa noin 12 litraa vettä. Vaihtamalla esimerkiksi päivittäisen 10 minuutin suihkun, joka kuluttaa 120 litraa vettä, viiden minuutin suihkuun säästät 60 litraa vettä per suihkukerta.

Lyhentämällä suihkussa vietettyä aikaa, veden lisäksi säästyy rutkasti myös lämmitysenergiaa. Jos jokainen TYSin asukas säästää päivän aikana, esimerkiksi suihkussa, lämmintä vettä 60 litraa, saadaan alle kahdessa päivässä säästettyä yhden omakotitalon vuosittaisen sähkönkulutuksen verran energiaa!

Muistathan myös sammuttaa suihkun saippuoinnin ajaksi!

Jos haluat lähteä seuraaman suihkussa viettämääsi aikaa, voit hakea TYSin toimistolta itsellesi oman 5 minuutin suihkutiimalasin. Ehditkö hoitaa suihkuttelun alusta loppuun 5 minuutissa?

Laske suihkun lämpötilaa

Harva meistä pitää kylmistä suihkuista. Suihku ei olekaan vain kotitalouksien suurin vesisyöppö, vaan se kuluttaa myös lämmitysenergiaa.

Ottamalla tulikuumien suihkujen sijaan, hieman viileämpiä suihkuja, voit säätää veden lisäksi myös rutkasti lämmitysenergiaa. Jos jokainen TYSin asukas säästää päivän aikana, lämmintä vettä 60 litraa eli lyhentää suihkuaan 5 minuutilla, saadaan alle kahdessa päivässä säästettyä yhden sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaisen sähkönkulutuksen verran energiaa!

Tiputtaako hana tai wc-istuin? Seuraa vesikalusteiden kuntoa

Seuraamalla oman asunnon vesikalusteiden esimerkiksi wc-pöntön ja hanojen kuntoa, ja tekemällä mahdollisista vuodoista vikailmoituksen TYSille, voit säästää valtavia määriä vettä. WC-istuimen pöntön vuoto voi kuluttaa muutaman litran tunnissa, joka tekee viikossa jopa 30 000 litraa eli 3 000 ämpärillistä!

Jos hana esimerkiksi siis tiputtaa, tee asiasta vikailmoitus asukassivujesi kautta, niin tulemme korjaamaan vuodon ja vettä ei mene hukkaan.

Sulje hana hampaiden pesun ajaksi

Suihkun lisäksi myös muissa kylpyhuoneen vedenkäyttötottumuksissa kannattaa olla tarkkana. Esimerkiksi hammaspesun ajaksi hana kannattaa sulkea. Juoksutettaessa vettä 2 minuutin hampaiden harjauksen ajan viemäriin sujahtaa noin 12 litraa vettä/hammaspesu. Jos jokainen TYSin asukas säästää päivän aikana, esimerkiksi hampaiden pesun yhteydessä, 12 litraa vettä, saadaan jo vuorokaudessa aikaan 78 000 litran vedensäästö!

Älä pese pyykkiä tai astioita juoksevan veden alla

Jos peset pyykkiä tai astioita käsin, on tärkeää muistaa, että niitä ei pese juoksevan veden alla. Juoksutettaessa vettä 1 minuutin ajan viemäriin sujahtaa noin 12 litraa vettä minuutissa. 5 minuutissa vettä kuluu jo 60 litraa. Pyykit ja astiat kannattaakin pestä altaassa tai vadissa, johon olet laskenut pesuun tarvitsemasi määrän vettä.

Jos jokainen TYSin asukas säästää päivän aikana, esimerkiksi pyykkiä tai astioita pestessään, 60 litraa vettä, saadaan jo vuorokaudessa aikaan 390 000 litran vedensäästö!

Psst! Jos sinulla ei ole kotona omaa pyykinpesukonetta, energiatehokkain tapa pestä pyykkiä on käyttää oman asuntokohteesi pesulaa. Ohjeet pesulan käyttöön ja lisätietoa pesulakrediittien ostoon löydät TYSin verkkosivuilta osoitteesta https://tys.fi/palvelut/pesulavuorot

Pese täysiä koneellisia pyykkiä ja astioita

Energiatehokkain tapa pestä pyykkiä tai astioita on käyttää niille tarkoitettua pesukonetta. Pese täysiä koneellisia ja käytä pika- ja säästöohjelmia aina kun mahdollista.

Käytä pesulaa pyykkien pesuun käsinpesun sijaan

Jos kotonasi ei ole pyykinpesukonetta, kannattaa pyykit pestä pesulassa käsinpesun sijaan. Oman asuntokohteesi pesulan sijainnin ja varaukalenterin löydät asukassivuiltasi. Asukassivujesi kautta voit ostaa myös krediittejä pesulan käyttöön.

Käsin pestessä kuluu huomattavasti enemmän vettä, kuin pesukonetta käyttäessä. Esimerkiksi käsin pestessä yhteen koneelliseen pyykkiä voi mennä jopa 120 litraa, kun kone kuluttaa 60 litraa. Säästöä tulisi siis per pesukerta puolet eli 60 litraa.

Tarkkaile omaa vedenkulutustasi, jos asunnossasi on vesimittari

Vesimittarin avulla näet reaaliajassa, kuinka paljon olet kuluttanut vettä esimerkiksi suihkussa. Osassa TYSin asuntokohteista (Aitiopaikka, Haliskylä, Yo-talo A, Tyyssija ja Kuunsillan perusparannetut asunnot) on asuntokohtaiset vesimittarit, jotka kertovat kulutetun lämpimän ja kylmän veden määrän. Mittarin avulla asukas voi tarkkailla omaa vedenkulutustaan, tehdä tarvittaessa muutoksia omaan vedenkäyttöönsä sekä seurata edistymistään vettä säästäessä. Pystytkö esimerkiksi laskemaan vedenkulutustasi viime kuusta, vaikka lyhentämällä suihkussa viettämääsi aikaa?

Tuuleta asuntoasi tehokkaasti

Mikäli tuuletat omaa asuntoasi, kannattaa se tehdä tehokkaasti, mutta ei pitkäkestoisesti. Hyvä kesto asunnon tuulettamiseen on esimerkiksi muutama minuutti läpivedolla.

Avaa siis samaan aikaan useampi ikkuna ympäri asuntoa, jotta saat aikaan läpivedon ja sulje kaikki ikkunat noin 2–3 minuutin kuluttua. Parhaat ajat tuuletukselle ovat aamulla heräämisen jälkeen ja illalla juuri ennen nukkumaan menoa. Älä unohda ikkunoita auki, koska silloin lämpöä menee hukkaan.

Tekemällä tuuletuksen tehokkaasti ilma asunnossasi vaihtuu, mutta talon rakenteet eivät pääse viilentymään ja näin lämmitysenergiaa ei mene hukkaan. Tehokas 2–3 minuutin tuuletus säästää lämmitysenergiaa noin 98 prosenttia verrattuna kahdeksan tunnin tuuletukseen ikkuna auki pitämällä esimerkiksi 18 m2:n yksiössä.

Pitäkää illanistujaiset

Miltä kuulostaisi leffa- tai peli-ilta kavereiden kanssa? Kivalta eikö? Samalla voit säästää myös sähköä!

Pitämällä esimeriksi kuuden henkilön kesken yhteisen leffaillan voi samaan aikaan säästää viiden television sähköt yhdeltä illalta. Esimerkiksi 32″ – 37″ LCD TV kuluttaa tunnissa 0,08–0,19 kWh. Mikä 6 tunnin katselulla on 0,48–1,14 kWh. Jos kerran viikossa kuusi henkilöä kokoontuu yhteen katsomaan yhtä televisiota, säästyy viikossa 2,4–5,7 kWh. Jos illanistujaisia pitää joka viikko säästöä tulee jo 124,8–296,4 kWh vuodessa.

Illanistujaiset tarkoittavat myös hyvää ruokaa. Esimerkiksi uunin käyttö tunnin verran kuluttaa noin 2 kWh tunnissa. Jos sama porukka kokoontuu yhteen ja tekee ruokaa yhdellä uunilla kuuden sijaan, saadaan säästöä 10 kWh per illanistujaiset. Vuodessa se on jo 520 kWh.

Määrät saattavat tuntua pieniltä, mutta jos TYSin noin 7000 asukkaasta kolmasosa pitää kerran viikossa kuuden henkilön illanistujaiset, saadaan jo neljässä viikossa säästettyä yhden sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaisen sähkönkulutuksen verran energiaa!

Yökyläile kaverin luona

Toisen vieressä on mukava lämmitellä yöllä. Jakamalla sängyn toisen kanssa saatte molempien tuottaman lämmön käyttöönne.

Hae TYS-asuntoa jo tänään!

Täytä hakulomake