Skip to main content
Blogi

Yksiö Haliskylässä

By 3.1.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Halisissa sijaitsee TYS:n yksi isoimmista asuntokohteista. Haliskylän talot on rakennettu 1990, mutta asuntoja on perusparanneltu viime vuosina. En ole asunut Haliskylässä, mutta olen vieraillut useammassakin siellä asuvan ystäväni luona. Asunnot ovat ihanan valoisia ja helposti sisustettavia oman maun mukaisesti. Ystäväni Veera päästi minut kuvaamaan ihanaa yksiöönsä Haliskylään.

Halinen sijaitsee yllättävän lähellä yliopistoa ja keskustaankaan ei ole kuin vajaan neljän kilometrin matka. Kävellen ja pyörällä pääsee siis kätevästi liikkumaan, mutta myös bussit kulkevat hyvin kauppatorille. Aivan jokivarren tuntumassa sijaitsevassa Halisessa on monipuoliset ulkoilumaastot ja lenkkipolut. Aivan tien toisella puolella sijaitsee ruokakauppa. Asuntojen lisäksi myös yhteiset tilat ovat remontoituja. Saunat ovat moderneja ja isoja ja lisäksi jokaiseen asuntoon kuuluu varastokoppi.

Kuvakollaasin kuvat on kerätty jo edesmenneen mummon albumeista, jonka kanssa Veera jakoi kiinnostuksen valokuvaukseen.

Lahjaksi saatu maatuska koristaa hyllyn päällä. Valokuvat ovat muistoja matkoilta.

Makuuhuoneen valopilkkuna loistaa Kreikasta tuotu unisieppari ja samaa sävyä oleva tyyny.

Opiskelijoille tärkeää on toimiva ja tarpeeksi valoisa työpiste. Veera on saanut mahdutettua kätevästi ikkunan eteen kompaktin työpöydän.

Ruskea tehosteseinä tuo kontrastia ja tyylikkyyttä asuntoon.

 

Veeran muuttaessa omaan asuntoon, tärkeintä ei ollut saada kämppää heti valmiiksi ja hakea valmiina kaikkia huonekaluja. Kotiin ensin asettuessa, on myöhemmin asuntoa voinut sisustaa mielen mukaan kivoilla löydöillä. Esimerkiksi kuvan ruskea pieni kaappi löytyi lapsuudenkodin ulkosaunan vintiltä.

Kiitos Veera, kun pääsin kuvaamaan ihanaa kotiasi!