Skip to main content
Blogi

Vesibussilla Ruissaloon

Vesibussin kyydissä voi nauttia aluksi kauniista jokimaisemasta, ja ennen Ruissaloa kauniista merimaisemasta.

Talvella kirjoittelin retkestämme talviseen ja lumiseen Ruissaloon. Vaikka Ruissalo on talvellakin kaunis, niin kesällä se on suorastaan henkeäsalpaava. Niinpä jokaisen itseään kunnioittavan turkulaisen on tehtävä kesällä vähintäänkin yksi piknik-reissu Ruissaloon.

Ruissalon kansanpuistossa on kauniit ja vehreät maisemat, ja se on täydellinen paikka paistatella päivää. Piknik-reissulle kannattaa ottaa mukaan hyvät eväät ja jokin hyvä kirja – tai seurasta riippuen vaikka pelikortit tai jokin hauska seurapeli. Sporttisimmat voivat potkia jalkapalloa. Kansanpuistossa on myös pieni uimaranta.

Vehreä Ruissalon kansanpuisto on vesibussin päätepysäkki.

Paras uimaranta löytyy kuitenkin Saaronniemestä eli aivan Ruissalon viimeisestä kärjestä. Isolle hiekkarannalle mahtuu yksi jos toinenkin auringonottaja, ja meri tarjoaa virkistävän uintihetken.

Päivän mittaiselle retkelle tarvitaan hyvät eväät: meillä oli viime retkellämme mukana muun muassa salaattiannokset, hedelmiä, patonkia, keksejä, sipsejä sekä irtokarkkeja. Iso suositus myös kuvassa näkyvälle Black Towerin raikkaalle rosé-viinille, joka sopi mainiosti kesäiseen päivään!Vaikka vesibussi tarjoaa aivan mahtavan ja nautinnollisen merimatkan, se kustantaa vain tavallisen bussilipun verran ja vesibussissa käyvät tavalliset matkakortit.

Ruissaloon pääsee bussilla keskustan Puutorilta, mutta kesällä kannattaa ehdottomasti valita mieluummin Fölin vesibussi. Vesibussi lähtee keskustasta Martinsillalta ja kulkee aina Ruissalon kansanpuistoon asti.

Ruissalon rannoilta voi seurata lähteviä ja saapuvia laivoja.

Mukaan ovat tervetulleita myös eläimet ja polkupyörät. Vaikka vesibussi tarjoaa aivan mahtavan ja nautinnollisen merimatkan, se kustantaa vain tavallisen bussilipun verran ja vesibussissa käyvät tavalliset matkakortit.

Iso suositus Fölin vesibussille! Nyt sitten vain piknik-eväät eväskoriin, aurinkolasit nenälle, hyvät kaverit kainaloon ja matkaan kohti Ruissaloa!

Bloggari: Heta Hovi