Skip to main content
Blogi

Valokuvausta lumisateessa

By 3.1.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Savon luminen ja pakkasen täytteinen talvi mahdollistaa kauniiden valokuvien ottamisen. Valokuvaaminen ulkona tässä säässä on ihanteellista ja varsinkin kun mukaan lumisateeseen sain taivuteltua myös mallin.

Aiemmin olen kertonut täällä blogissa, kuinka vasta olen aloitteleva valokuvaaja. Edelleenkään en osaa käyttää kaikkia Olympus-kamerani toimintoja, mutta sen sijaan kikkailen objektiiveilla ja kuvankäsittelyllä. Olen ihastunut vanhoihin kameran objektiiveihin ja tämänkin postauksen kuvat on otettu käytettynä ostetulla filmikameran objektiivilla. Sellaisella kuvaaminen on haastavaa, sillä tarkennus on tehtävä manuaalisesti eikä siksi osu aina ihan kohdilleen, mutta toisaalta juuri sen avulla kuviin ja kuvaamiseen saa aivan erilaisen fiiliksen.

Kamera unohtuu välillä pitkäksikin ajoiksi kirjahyllyyn inspiraation puutteet takia, mutta nyt joululomalla on muistikortti taas alkanut täytyä. Varsinkin kuvat lumisista maisemista, auringonlaskuista ja sukulaisista ovat mieluisia ottaa. Näissä kuvissa mallina on serkkuni Nicole ja miljöönä mummolan takapiha.