Skip to main content
Blogi

Ulkona on kylmä, mutta sauna lämmittää!

By 1.2.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Yksi asioista, joita TYS:llä asumisessa arvostan suuresti, on saunamahdollisuus. En sauno niin paljoa, että tarvitsisin asuntooni oman saunan, joten TYS:n ratkaisu asiaan on aivan täydellinen: vuokraan sisältyy 4 saunavuoroa kuukaudessa. Varsinkin näin tammikuussa, kun pakkanenkin huitelee kahdenkymmenen alapuolella, on ihanaa käydä illalla saunassa ja sitten vetää päälle lämmin kylpytakki ja katsella iltauutiset lämpimän teekupposen kera (jep, kuulostaa jopa melkein liian idylliseltä).

Meillä on käynyt sillä tavalla tuuri, että sauna sattuu olemaan juuri samassa rakennuksessa. Ei siis tarvitse kuin napata kylpytakki matkaan ja saunacrocsit jalkaan ja kipitellä yläkertaan. Saunavuoroja on klo 18-22 tiistaista lauantaihin ja sunnuntaisin klo 17-22. Yleensä saunan saa varattua vaikka samana päivänä, mutta nyt kylmillä pakkasilla taitaa saunominen olla suositumpaa, ja myös saunavuorot ovat koko lailla täynnä. Vuorot varataan kätevästi netistä TYSbookingista.

TYS:n saunat ovat mukavia ja siistejä. YO-kylässä asuessamme kävimme muutamassakin eri saunassa, mutta täällä Nummenrannassa olemme käyttäneet vain oman talomme saunaa. Minusta on hienoa, että yleiset saunat ovat niin hyvässä kunnossa ja viihtyisiä, että niissä käy mielellään. Itselle on myös todella helppoa, kun saunaa ei tarvitse itse lämmittää eikä sen ylläpidosta huolehtia – sen kun vain marssii omalla vuorollaan lämpimään saunaan ja nauttii elämästä. Taidankin itse asiassa varailla saunavuoroa heti ensi viikolle…

Mikäli oma neljän kerran saunakiintiö on jo täytetty, voin suositella myös Nummenrannan vieressä nököttävää Caribian kylpylää. Opiskelijalle kaksi tuntia kylpemistä kustantaa 15 euroa, ja monen erilaisen altaan (mukaanluettuna poreallas, ah) ja vesiliukumäkien lisäksi kylpylässä pääsee nauttimaan myös erilaisista saunoista. Vierailu Caribialla on aivan täydellinen pieni hemmotteluhetki arjen keskelle. Helmikuussa perjantaisin klo 21-24 alkavat kuutamouinnit, jolloin kylpylä on varattu vain aikuisille ja valaistu tunnelmallisin lyhdyin. Iso suositus tälle, kävin kokeilemassa kyseisen tapahtuman viime vuonna ja oli kyllä mainiota! Hintaakin tälle lystille on vain 12 euroa.

Tsemppiä kaikille tähän kylmään tammikuuhun! Kyllä se kesä sieltä vielä tulee. Eilenkin oli jo viiden aikaan iltapäivällä hämärää eikä pilkkopimeää 🙂