Skip to main content
Uutiset

TYS:n asukastoimisto palvelee rajoitetusti, saunat ja kerhotilat suljetaan ja vain välttämättömät huoltokäynnit tehdään 17.3.-31.3. koronavirusepidemian vuoksi

By 16.3.202023 maaliskuun, 2020Ei vielä kommentteja

TYS suhtautuu koronavirukseen ja sen leviämiseen vakavasti. Haluamme suojata asiakkaitamme, työntekijöitämme ja yhteistyökumppaneitamme ja tästä syystä olemme tehneet asukastoimistomme palveluihin, saunojen ja kerhohuoneiden toimintaan sekä huoltokäyteihin muutoksia ajalle 17.3.-31.3. Näin voimme minimoida viruksen leviämisen ja kantaa yhteiskunnallisen vastuumme sen ehkäisemiseksi. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja toimimme Suomen hallituksen ja THL:n ohjeiden mukaisesti.

Asiakaspalvelu

Asukastoimistomme palvelee 17.3.-31.3. vain avaimia noutavia asiakkaita klo 11-15 välisenä aikana. Avainten hausta pitää kuitenkin erikseen ilmoittaa office@tys.fi sähköpostiosoitteeseen. Kerro  viestissäsi minä päivänä ja mihin kellonaikaan noudat avaimen. Odota että saat kuittausviestin asiasta. Henkilökuntamme käyttää kertakäyttöhansikkaita avaimia käsitellessään.

Muut asumiseen liittyvät asiat hoidetaan sähköisten palveluidemme kautta asukassivuilla, sähköpostitse office@tys.fi, tai soittamalla toimiston aukioloaikoina 02 275 0200.

Saunat, kerhohuoneet ja pesulat

Saunat ja kerhohuoneet suljetaan toistaiseksi ja jo tehdyt varaukset tiloihin perutaan. Pesulat pysyvät asukkaiden käytössä, mutta ennen pesulan käyttöä ja sieltä poistuttaessa kädet on pestävä.

Huoltotyöt ja asuntokäynnit

Asunnoissa suoritetaan tällä hetkellä vain kaikkein kiireisimmät huoltotyöt.

Jos asunnossasi on tarpeen tehdä korjaustöitä ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, pyydämme huomioimaan tämän vikailmoitusta tehdessä.

Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin. Jos olet jo tehnyt vikailmoituksen ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, pyydämme perumaan vikailmoituksen ja tekemään uuden, kun asunnossa ei ole enää sairastuneita, altistuneita tai karanteenissa olevia henkilöitä.

Poismuuttoon liittyvät asuntotarkastukset

Pyydämme informoimaan asiakaspalvelua office@tys.fi, mikäli olet irtisanonut asuntosi, asuntoasi ei ole vielä tarkastettu ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö.

Noudata viranomaisten koronavirusohjeita

Noudata viranomaisten antamia ohjeita siitä, miten tulee toimia koronaviruksen ehkäisemiseen, tartuntaepäilyyn tai muihin koronavirukseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoa:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta
Turun yliopistollisen keskussairaalan TYKS:in sivuilta
Valtakunnallinen koronaneuvonta: puh. 0295 535 535.
Tyks Akuutin puhelinneuvonnasta: puh. 02 313 8800 (auki 24h).

Suomen hallitus on linjannut, että kaikki julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Lisäksi ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt on jäätävä kahden viikon karanteeniin Suomeen palatessaan.

Alta löydät THL:n ohjeita koronavirukseen liittyen:

Miten suojaat itseäsi?

 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut
 • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
 • Vaihda kotona käsipyyhkeitä usein ja käytä kodin ulkopuolella kertakäyttöpyyhkeitä.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Vältä suuria väkijoukkoja ja läheistä kosketusta henkilöön, jolla on hengitystieinfektio.
 • Julkisilla paikoilla ja väkijoukoissa pidä vähintään metrin etäisyys muihin erityisesti, jos joku yskii tai aivastaa

Miten suojaat muita?

 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.  Älä mene töihin, kouluun tai harrastuksiin.
 • Vältä kättelyä.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita terveyskeskukseen tai sairaalan päivystykseen. Koronavirustartuntaa voit epäillä, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta.