Skip to main content
Uutiset

TYS:llä vuokraan kuuluu muutakin kuin seinät

Tiesitkö, että TYS:llä vuokraan kuuluu muutakin kuin seinät? Edulliseen vuokraan sisältyy sähkö, vesi, internetyhteys ja neljä saunavuoroa kuukaudessa. Lisäksi TYS tarjoaa laajan kattauksen erilaisia asumisen palveluita. Lähes kaikissa asuntokohteissa on oma pesula ja erikseen varattavia asuntokohtaisia varastotiloja. Autoileva asukas voi varata asuntokohteestaan oman autopaikan tai vuokrata käyttöönsä jonkin Yo-kylän yhteiskäyttöautoista. Muuttaessa ei peritä vuokravakuutta ja muukaan saa ottaa myös lemmikin, muutamia kohteita lukuun ottamatta. Asukkailla on myös mahdollisuus osallistua oman asumiskohteensa päätöksentekoon sekä monipuoliseen vapaa-ajan toimintaan.

Asuntojen suunnittelussa on tehty ratkaisuja, joilla on pyritty lisäämään asumisen yhteisöllisyyttä. Esimerkiksi Ylioppilaskylässä 18 neliön yksiöiden yhteiskeittiöt ovat kohtauspaikkoja, joissa naapurit voivat vaihtaa kuulumisia kokkailun lomassa. Hyvä esimerkki yhteisöllisestä suunnittelusta on myös vuoden 2019 alussa valmistuneen Aitiopaikan sisäpiha. Pihalla on perinteisten pyykkitelineiden ja lasten leikkipaikan lisäksi lentopallokenttä, ulkoliikuntasali, grilli ja runsaasti istuinryhmiä, joista myös muiden kohteiden asukkaat voivat tulla nauttimaan. Useimmissa TYS:n asuntokohteissa on myös kerhotiloja, joita asukkaat voivat varata omia kokoontumisiaan, juhliaan ja muuta vapaa-ajantoimintaa varten.

Lisäksi asukkailla on mahdollisuus osallistua oman asumisensa päätöksentekoon ja monipuoliseen vapaa-ajantoimintaan. Asukastoiminnan kautta asukkaat voivat vaikuttaa omaa asuntokohdettaan koskeviin asioihin, mutta toiminta tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua naapureihin esimerkiksi erilaisissa toimikuntien järjestämissä tapahtumissa.

Nyt onkin paras aika hakea TYS:ltä asuntoa tai vinkata asunnoista kaverille, sillä keväisin erilaisia asuntoja vapautuu tasaiseen tahtiin. Vapaisiin asuntoihin voit tutustua täällä.