Skip to main content
Blogi

Turun Walloittavin kattoterassi

Toukokuussa avattiin Turkuun kaupungin ensimmäinen kattoterassibaari, Walo Rooftop Bar. Paljon parempaan paikkaan sitä ei olisi voinut avata, sillä se sijaitsee aivan keskustassa, Sokos Wiklundin yläkerrassa. Monet ystäväni kävivät testaamassa uuden baarin jo vappuna, ja uskon sen olleen varsin suosittu myös heinäkuun helteillä. Itse kipusin paljon puhutulle kattoterassille vasta elokuussa.

Baariin matkataan maisemahissillä. Tällä hetkellä varsinaisesta ”maisemasta” ei voi tosin puhua, sillä hissin ikkunasta aukeaa vain harmaana ammottava torityömaa. Voin kuitenkin kuvitella, että muutaman vuoden kuluttua on hissimatkakin varsin miellyttävä kokemus – mikäli toriremppa siis koskaan tulee valmiiksi!

Baarin sisätilat ovat modernit ja siistit, ja mukavat sohvat kutsuvat istumaan ja rentoutumaan. Tilaa on paljon, ja sitä lisää katolla oleva kattoterassi, jossa pääsee nauttimaan auringonpaisteesta ja näkymistä koko Turun yli. Juomalistalta löytyy jos jonkinlaista cocktailia, mutta ensimmäisellä reissullani tyydyin tuttuun ja turvalliseen hanasiideriin (jonka 7,20e hinta oli mielestäni kattoterassihinnaksi varsin kohtuullinen).

Minulta tämä uusi kattokeidas saa ehdottomasti täydet pisteet, ja tulen varmasti vierailemaan.

Bloggari: Heta Hovi