Skip to main content
Blogi

Turun parhaat kesäruokapaikat

Kesällä on ihanaa välillä käydä ulkona syömässä. Minä en varsinaisesti ole mikään ravintoloiden suurkuluttaja, mutta sen verran kauan olen jo Turussa asunut, että olen ehtinyt testata yhden jos toisenkin ravintolan, ja näistä olen jo ehdottomasti suosikkini löytänyt. Seuraavassa omat ravintolasuosikkini satunnaisessa järjestyksessä:

Pincho Nationin sirkussisustus ei jätä ketään kylmäksi! Eivätkä varsinkaan ravintolan herkulliset tapas-annokset

1. Pincho Nation

Pincho Nation nousi aivan Kauppatorin kupeeseen noin vuosi sitten. Ravintolan tyyli on hauska sekoitus espanjalaistyyppistä charmia ja sirkustunnelmaa. Toimintaperiaate ei ole aivan tavanomainen: ravintolaan menoa varten ladataan puhelimeen Pincho Nation –applikaatio, josta ruuat ja juomat tilataan. Kun herkut ovat valmiina, puhelin hälyttää ja ne saa käydä itse hakemassa tiskiltä. Laskunkin voi hoitaa kätevästi puhelimella. Tämähän on siis oikea suomalaisen unelmaravintola – tarjoilijan kanssa tarvitsee puhua todella vähän!

Ruoka-annokset ovat Pinchossa tapas-tyyppisiä, ja ruokalistalla on todella monipuolisesti herkullisia pikku annoksia: omat suosikkini ovat halloumitikut, bataattiranskalaiset, pieni juustohampurilainen sekä paella. Parasta tässä ravintolassa on se, ettei ole pakko valita vain yhtä suosikkia, vaan pieniä annoksia voi tilata vaikka kuinka monta – itselläni tosin raja menee viiden kohdalla! Myös juomavalikoima on hyvä, ja isommalla porukalla voi tilata oikein sangriamaljan (been there, done that).

Ps. Tänne kannattaa varata pöytä etukäteen, sillä varsinkin viikonloppuisin on täyttä!

Niskasta saa maukkaat peltileivät, kuvassa komeilee oma Suosikkini Cecilia

2. Niska

Jokirannassa sijaitseva Niska-ravintola huutaa joka solullaan: Kesä on täällä! Sisustus on mukavan saaristotyylinen ja ulos terassillekin pääsee nauttimaan kesäpäivästä. Niskasta saa aivan mainioita peltileipiä – joita joku ehkä kutsuisi ihan tavallisiksi pizzoiksi, mutta ilmeisesti eroa on – joista oma suosikkini on raikas, ilmakuivattua kinkkua ja vuohenjuustoa sisältävä Cecilia.

3. Morrison’s

”Biggest burgers in town”. Jos kaipaa hyvää hampurilaista, joka ei kuitenkaan ole pikaruokaa, on Morrison’s siihen ehdottomasti paras vaihtoehto. Valtavat hampurilaiset peittoavat vähän isommankin nälän ja ranskalaiset ovat todella rapeita ja maistuvia. Oma suosikkini on vuohenjuustopurilainen, jonka olenkin tainnut valita joka kerralla, kun olen Morrison’sissa ollut. Noh, jos on kerran hyvän löytänyt niin mitäs sitä vaihtamaan, eikös vain?

Jos kaipaa hieman parempaa pikaruokaa tai Mäkkäri ja Hese alkavat kyllästyttää, niin täältä iso suositus myös tältä listalta puuttuvalle Naughty BRGRille! Ravintola löytyy Hansasta ja ravintolan sisältä löytyvät maailman mehukkaimmat hampurilaiset.

4. Street Food Bar

Kårenilla sijaitseva Street Food Bar on avattu vasta viime vuoden lopussa, ja osuin sinne aivan sattumalta toukokuussa. Paikka nousi kuitenkin heti yhdeksi suosikikseni. Menu saattaa ensimmäisellä kerralla kaivata pientä tulkkausta tarjoilijan toimesta, mutta ainakin minä löysin lopulta mieleiseni vaihtoehdon – Philly Style Superfries. Suomeksi: todella maukkaat ja mehevät ranskalaiset, joiden päälle on ripoteltu pihviä ja vähän kaikenlaista muutakin. Tarkoituksena ravintolalla on ilmeisesti tarjota ”rentoa katuruokaa”, mutta kyllä tuo annos peittosi muutaman vähän hienommankin ravintolan tarjonnan!

Mikäli ravintolan jälkeen kaipaa vielä jälkkäriä, niin Café Art jokirannassa tarjoaa Turun parhaat kakut ja myös tunnelmallisimmat puitteet kakun nauttimiseen!

5. Trattoria Romana

Perinteinen ja tunnelmallinen italialaispizzeria Hämeenkadulla tarjoilee varmasti Turun herkullisimmat pizzat ja hyvän viinivalikoiman. Siellä istuessaan voi hetkeksi kuvitella itsensä jonnekin keskieurooppalaiseen pikkukaupunkiin, tai miksei ihan suoraan Italiaankin. Täällä kaikki on tarjoilijoiden aksenttia myöten autenttista – iso suositus!

Bloggari: Heta Hovi