Skip to main content
Blogi

Turun parhaat brunssit: Tiirikkala

By 15.4.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Jos minun pitäisi valita jokin tietty ateria, jolla eläisin koko loppuelämäni, se olisi ehdottomasti brunssi. Rakastan brunsseja! Vaikka omin avuin saa hyvin kokkailtua varsin mukavan brunssin kotona, niin välillä on mukavaa myös hemmotella itseään ja käydä ravintolabrunssilla. Turussa tähän on hyvät mahdollisuudet, sillä hyviä brunssipaikkoja löytyy monia. Oma suosikkini taitaa tällä hetkellä olla Tiirikkala, joka tarjoaa brunsseja sunnuntaisin. Brunssi ei ole aivan tyypillinen buffet-brunssi, vaan itselleen saa lautasellisen ruokaa (joko tavallisen lihaversion, tai vaihtoehtoisesti kasvis- tai vegaaniversion), ja tämän lisäksi saa buffet-pöydästä hakea leipää, croissantteja, hedelmiä sekä jälkiruokaa.

Tiirikkalan brunssilautanen on ihanan monipuolinen. Viime sunnuntaina kävimme ystäväni kanssa brunssilla Tiirikkalassa, ja lautaselta löytyi chorizomakkaraa, savusiikamoussea, skagenia, papaija-maapähkinäsalaattia, grillikasviksia, perunamunakasta, juustoa sekä punajuuripestoa. Omat suosikkini olivat kuitenkin noutopöydästä löytyneet ihanan makeat ananasviipaleet sekä jälkiruokana ollut kinderpiirakka. Myös suklaakeksit veivät kielen mennessään. Tällaisen brunssin hyvä puoli on se, että ruokaa ei tule vahingossa syötyä valtavaa määrää, kun ruuan määrä on ainakin osittain rajattu – buffetissa tulee usein syötyä vähän liikaa, kun hyviä ruokia ja erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla paljon. Minun kaltaiselleni herkkusuulle toinen hyvä puoli on se, että jälkiruuan määrää ei ole rajoitettu! 🙂

Vaikka ruokakin on Tiirikkalassa erinomaista, niin parasta on kuitenkin tunnelma. Tiirikkala sijaitsee melkein vastapäätä tuomiokirkkoa, aivan joen rannassa, ja ikkunasta avautuvat kauniit näkymät. Rakennus on vanhanajan tunnelmaa henkivä puutalo, ja sisustus on virkistävä sekoitus vanhanaikaista ja modernia. Valaistus on hento ja herkkä. Tiirikkala on ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani Turussa! Brunssin lisäksi sieltä saa myös todella hyviä kakkuja, lounasta sekä iltaisin a la carte -ruokaa.

Iso suositus Tiirikkalalle täältä! Pöytä kannattaa ehdottomasti varata, mikäli brunssille mielii, sillä yleensä paikat varataan aina täyteen.

Lisää infoa Tiirikkalan brunssista löytyy heidän nettisivuiltaan: https://www.tiirikkala.fi/