Skip to main content
Blogi

Turku – tanssijan luvattu kaupunki

By 8.3.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Ai että miten ihanaa onkaan kävellä jalkakäytävällä, joka on täysin lumeton ja kuiva, ja vieläpä siivottu hiekoitussorasta. Aurinko paistaa ja päivät pitenevät – kevät on tulossa! Näin kevään kunniaksi ajattelin kirjoitella aiheesta, joka on minulle hyvin lähellä sydäntä – nimittäin tanssista. Turku on tanssijalle todella hyvä kaupunki asua, sillä tanssitarjontaa löytyy joka lähtöön. Itselleni lähinnä sydäntä ovat lavatanssit ja lattarit, joten olen poiminut näiden harrastamiseen parhaat paikat teille esiteltäväksi. Let’s go!

1) Flying Steps – rock ’n’ swing -tansseja rennolla meiningillä

Mikäli rock ’n’ swing -tanssit (bugg, boogie woogie, west coast swing, fusku…) kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti tsekata kilpatanssiseura Boleron alajaoston Flying Stepsin kurssiaikataulut. Seura tarjoaa 7 viikon kurssipaketteja monesta lajista, ja viikolla 10 alkavat kevään viimeiset 7 kerran kurssit. Itse olen löytänyt Flying Stepsille viime vuoden syksyllä, ja tällä hetkellä käyn siellä kursseilla, opetankin paria lajia, ja myös kilpailen seuran riveissä rock ’n’ swing -kilpailuissa. Flying Stepsin tilat sijaitsevat samassa rakennuksessa Boleron tilojen kanssa osoitteessa Uhrilähteenkatu 2.

Tanssikurssien lisäksi Flying Steps järjestää tanssibileitä ja muita tapahtumia. Tämän kauden uutuus ovat karaoketanssit, jotka on järjestetty karaokebaari Silvermoonissa jo kaksi kertaa. Seuraavat ovat tulossa maaliskuussa, kannattaa pistää korvan taakse!

Lue lisää: https://www.flyingsteps.fi/

2) Sekahaku – lavatanssia, lavatanssia ja lavatanssia

Sekahaku on lavatanssiseura, jonka tanssitunneilla aloin käydä heti Turkuun muutettuani. Seuralla on monipuolinen kurssitarjonta niin Turussa, Raisiossa, Loimaalla kuin monella muullakin paikkakunnalla. Yleensä tunteja järjestetään aina samaa lajia kaksi viikkoa peräkkäin, mutta tunneille saa tulla juuri silloin kun haluaa, sillä tunnit maksetaan aina tunti kerrallaan. Parinvaihtosysteemi takaa, että aina pääsee tanssimaan, ja kursseilla käy paljon ihmisiä ympäri Turkua. Sekahaun kurssit sijaitsevat mainiolla paikalla Pyrkivän urheilutalolla (Tuureporinkatu 2).

Lavatanssikurssien lisäksi Sekahaku järjestää myös joka perjantaisin tanssit Pyrkivällä. Tällä kaudella tansseissa on ollut todella hyviä artisteja, ja ihmisiäkin on riittänyt. Nämä ovat todella matalan kynnyksen lavatanssit, joihin kannattaa ehdottomasti mennä tsekkailemaan tunnelmia, mikäli lavatanssi kiinnostaa!

Oletko alle 25-vuotias? Sekahaulla on nimittäin nuorille omat tanssitunnit, jotka maksavat vain vaivaiset 2 euroa per tunti. Lisäksi nuoret saavat tuntuvia alennuksia kursseista ja tansseista.

Lue lisää: https://sekahaku.net/

3) Tanssipuoti – hieman kauempana, mutta ehdottomasti worth it

Osoitteessa Kärsämäentie 47 (jep, melko kaukana keskustasta, mutta esimerkiksi pyörällä sinne pyörähtää nopeasti) toimii Tanssipuoti (Tanssikurssit.fi), josta voi ostaa tanssikenkiä ja tanssivaatteita. Tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Tanssipuodilla pääsee myös tanssimaan, sillä tanssikursseja järjestetään kaikista lavatanssilajeista monella eri taitotasolla. Myöskään Tanssipuodilla ei nuoria ole unohdettu, sillä alle 30-vuotiaat pääsevät kursseille puoleen hintaan, ja tiistain kurssit ovat kaikille alle 25-vuotiaille ilmaisia. Hyvä diili, eikö?

Kannattaa tutustua myös muihin Tanssikurssit.fi:n järjestämiin tanssitapahtumiin – pääsiäisenä on tulossa tanssileiri Eerikkilän urheiluopistolla ja kesällä koittaa koko kesän kohokohta, Valasrannan tanssileiri.

Lue lisää: https://www.tanssikurssit.fi/

4) Flama – niin yksin kuin parinkin kanssa

Flama on melko uusi tanssikoulu, joka sijaitsee aivan Turun linnan kupeessa (Linnankatu 84). Siinä missä edellisissä paikoissa tarjotaan lähinnä pelkkiä paritansseja, Flamalla pääsee tanssimaan myös yksin. Lajitarjonta on monipuolista aina twerkistä hip hopin kautta reggaetoniin. Myös paritanssitunteja on tarjolla, muun muassa parisalsaa, bachataa ja kizombaa. Viikonloppuisin Flamalla järjestetään monenlaisia workshoppeja eri lajeista. Itse en ole vielä ehtinyt käydä Flamalla viikkotunneilla (olisipa viikossa enemmän päiviä ja tunteja niin aloittaisin reggaetonin heti!) mutta Flamalta kannattaa ehdottomasti pistää korvan taakse Friday Flama -lattaribileet. Siellä pääsee tanssimaan salsaa ja bachataa sydämensä kyllyydestä. Tänä viikonloppuna 1.3. järjestettiin juuri yhdet bileet, ja seuraavat ovat tulossa huhtikuussa.

Lue lisää: https://flama.fi/

Tässä listassa olivat vain omat lempparini Turusta. Lisäksi löytyy tietysti monia muitakin tanssikouluja, joten tanssista kiinnostuneelle Turku on todellinen aarreaitta. Tanssikengät jalkaan ja kokeilemaan!