Skip to main content
Blogi

Tivolin pyörteissä Turussa

Helsingissä on Linnanmäki, Tampereella Särkänniemi… Mutta Turussa onkin aina keväisin Tivoli Sariola!

Niin kauan kuin olen Turussa asunut, on Kupittaanpuistoon aina huhtikuun lopulla noussut tivoli. Vappuna siellä järjestetään opiskelijatapahtuma Mayday Mayhem, mutta itse en ole osallistunut koskaan siihen, vaan käyn aistimassa tivolitunnelmaa jonain rauhallisempana päivänä.

Tivolin laitteet on pääosin tarkoitettu perheen pienimmille, ja ainakin itseäni hiertää kovasti että pomppulinnoissa pituusraja on yleensä siellä 120cm paikkeilla, mutta kyllä tivolista löytyy ihmeteltävää myös tällaiselle parikymppiselle ikilapselle. Perinteenäni on ostaa kertalippu maailmanpyörään – yläilmoista on mahtavat näkymät Turun ylle, ja varsinkin sään suosiessa maailmanpyöräajelu on hauska kokemus, vaikka minusta tuntuukin, että pelkään korkeita paikkoja vuosi vuodelta enemmän! Ehkä joskus tulevaisuudessa on vuorossa se vuosi, kun en uskalla kivuta maailmanpyörään ollenkaan.

Huvilaitteiden lisäksi tivolissa on tietysti tarjolla kaikenlaisia pelejä – ongintaa, tarkkuusammuntaa, jopa ihan pelkille peleille pyhitetty peliluola. Rakastan kaikenlaisia pehmoleluja, joten ongintaan osallistuminen valtavan flamingopehmon toivossa kävi mielessäni, mutta vastustin kuitenkin kiusausta. Myös tivoliherkut, erityisesti metrilakut, houkuttelivat kovasti, mutta koska olimme menossa tivolikierroksen jälkeen ulos syömään ja elokuviin (lue: ulos syömään ja popsimaan leffakarkkeja – lämmin suositus muuten Tolkien-elokuvalle, paras näkemäni elokuva pitkään aikaan!) niin myös metrilakut saivat jäädä tällä kertaa ostamatta.

Tivolissa käyminen on aina hauska piristys arkeen, mutta sen seurauksena nousee kyllä valtava huvipuistokuume. Olen aivan hulluna huvipuistoihin, joten seuraavaksi täytyykin alkaa suunnitella kesäistä retkeä Särkänniemeen tai Linnanmäelle. Ja ensi vuonna sitten taas tietysti Tivoli Sariolaan maailmanpyöräajelulle!

Bloggari: Heta Hovi