Uutiset

Syksyn asuntohaku

By 16.4.2019 29 huhtikuun, 2019 2 Comments

Vaikka kesälaitumet vasta siintävät edessäpäin, on hyvä jo pohtia syksyn asumissuunnitelmia.
Alla vinkkejä syksyn asuntohakuun niin uusille opiskelijoille, kuin opintonsa jo aloittaneille.

Opiskelupaikkaa hakeva

Voit hakea TYS:ltä asuntoa jo ennen opiskelupaikkasi varmistumista, aikaisintaan 3 kuukautta ennen asunnon tarvetta. Kirjaathan hakemukseen selkeästi, onko sinulla jo opiskelupaikka vai oletko vasta hakemassa opiskelupaikkaa syksyksi. Mitä aiemmin laitat hakemuksen jonolle, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada asunto. Lisäksi se, kuinka kaukaa olet muuttamassa, vaikuttaa hakemuksen pisteytykseen. Hakemusta on täydennettävä hyväksymisilmoituksella, kun sellaisen saat. Jos et saakaan opiskelupaikkaa, muistathan poistaa hakemuksesi.

TYS priorisoi uudet, aloittavat opiskelijat elo- ja syyskuun asuntojonoissa, mutta koska hakijoita on perinteiseen tapaan reippaasti, kannattaa olla ajoissa liikenteessä ja lisätä myös muita kuin yksiövaihtoehtoja hakemukseen. Tutustu siis avoimin mielin asuntohaussa erilaisiin asuntovaihtoehtoihin ja eri asuntokohteisiin (19 kpl eri puolilla Turkua). Voit myös katsoa esim. Instagramista asuntojemme kuvia #tysasunnot.

Opintonsa aloittanut opiskelija

Jos olet jo aloittanut opintosi Turussa, suosittelemme vuokraamaan asunnon jo keväällä/alkukesästä, sillä silloin vapautuu eniten asuntoja. Elo- ja syyskuussa kaikki asunnot menevät uusille, aloittaville opiskelijoille. Mikäli olet pois Turusta kesän ajan, voit välivuokrata asuntosi esim. kaverillesi. Toinen vaihtoehto on hakea asuntoa vasta esim. lokakuun alusta. Tällöin on kuitenkin hyvä huomioida, että asuntoja vapaudu hiljaisempaan tahtiin kuin ennen lukukauden alkua.

Asukastoimisto apunasi koko kesän ajan

Kesä on vuoden kiireisintä aikaa asukastoimistolla. Syksyn asuntohakemusten esikäsittely alkaa heti vapun jälkeen ja lukukauden päättyessä runsas määrä asukkaista muuttaa pois. Lisäksi yhteydenottojen määrä kasvaa huimasti, kun oppilaitokset ilmoittelevat uusille opiskelijoille opiskelijavalinnoistaan. Pyrimme kiireestä huolimatta vastaamaan kaikkiin yhteydenottoihin viimeistään seuraavan työpäivän aikana. Ruuhka-aikoina vastausajat saattavat pitkittyä, mutta pyrimme etukäteen ilmoittamaan mahdollisista viiveistä palveluajoissa. Meihin voit olla yhteydessä niin puhelimitse, sähköpostitse, asukassivujen kautta, verkkosivujen chatissä kuin sosiaalisessa mediassakin. Toimistomme on avoinna koko kesän, joten voit pistäytyä myös paikan päälle keskustelemaan asuntoasioistasi.

2 Comments

 • Miisa Korkiamäki sanoo:

  Hei haen nyt opiskelemaan Turun yliopistoon ja opiskelut alkaisi 1.8.2019 voinko tehdä jo asuntohakemuksen?

  • tys sanoo:

   Hei Miisa,

   Voit tehdä hakemuksen kolme kuukautta ennen asunnon tarvetta. Jos haluat muuttaa aikaisintaan 1.8., voit tehdä hakemuksen aikaisintaan toukokuun alussa. Jos voit ottaa asunnon vastaan jo heinäkuun alussa, voit hakea asuntoa jo nyt.

   -TYS/Marja