Skip to main content
Uutiset

Ensi syksyn uusien opiskelijoiden asuntohaku on alkanut! – Opintonsa jo aloittanut voi vielä hakea asuntoa kesä- ja heinäkuulle

By 3.5.20212 Comments

Vaikka kesälaitumet vasta siintävät edessäpäin, on hyvä jo pohtia syksyn asumissuunnitelmia. Alla vinkkejä syksyn asuntohakuun niin uusille opiskelijoille, kuin opintonsa jo aloittaneille.

Opiskelupaikkaa hakeva

Voit hakea TYS:ltä asuntoa jo ennen opiskelupaikkasi varmistumista, aikaisintaan 3 kuukautta ennen asunnon tarvetta. Syksyn asuntohaku starttaa siis 1.5. Kirjaathan hakemukseen selkeästi, onko sinulla jo opiskelupaikka vai oletko vasta hakemassa opiskelupaikkaa syksyksi. Mitä aiemmin laitat hakemuksen jonolle, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada asunto. Lisäksi se, kuinka kaukaa olet muuttamassa, vaikuttaa hakemuksen pisteytykseen. Hakemusta on täydennettävä hyväksymisilmoituksella, kun sellaisen saat. Jos et saakaan opiskelupaikkaa, muistathan poistaa hakemuksesi.

TYS priorisoi uudet, aloittavat opiskelijat elo- ja syyskuun asuntojonoissa, mutta koska hakijoita on syksyisin paljon ja kaikille hakijoille emme valitettavasti pysty asuntoa tarjoamaan, kannattaa olla ajoissa liikenteessä ja lisätä myös muita kuin yksiövaihtoehtoja hakemukseen. Tutustu siis avoimin mielin asuntohaussa erilaisiin asuntovaihtoehtoihin ja eri asuntokohteisiin (18 kpl eri puolilla Turkua). Koska kesällä ja alkusyksystä asuntoihin muuttaa valtavasti uusia asukkaita, emme valitettavasti voi toteuttaa asukkaiden erityistoiveita (esimerkiksi toiveita asunnon kerroksesta tai ilmansuunnasta). Muistathan myös, että tarjouksia annetaan voi sellaisista asunnoista, joita olet asuntohakemuksellesi merkinnyt eli hakemukselle kannattaa laittaa paljon erilaisia asuntotyyppejä ja kohteita asunnon varmistamiseksi. Jos haluat kalustetun asunnon, sellaisia löytyy vain soluasunnoista.

Asuntoihimme voit tutusta verkkosivujemme asuntohaussa . Yo-kylä idän yhteiskeittiölliseen yksiöön ja lännen kaksioon voit tutustua tarkemmin myös katsomalla asuntojen 3D-kuvat! Lisää kuvia ja videoita asunnoistamme löydät Instagram tililtämme @tysturku.

Opintonsa aloittanut opiskelija

Jos olet jo aloittanut opintosi Turussa, suosittelemme vuokraamaan asunnon jo keväällä/alkukesästä, sillä silloin vapautuu eniten asuntoja. Heinäkuussa asuntoja aletaan tarjota jo ensi syksynä opintonsa aloittaville ja elo- ja syyskuussa kaikki vapautuvat asunnot on varattu heille. Jos olet aloittanut opintosi viime syksynä, mutta suorittanut opintojasi etänä esimerkiksi kotipaikkakunnaltasi käsin, kannattaa asuntoa hakea kesä- tai heinäkuulle, sillä tämän jälkeen voit seuraavan kerran saada TYS:ltä asunnon lokakuussa. Tällöin on kuitenkin hyvä huomioida, että asuntoja vapaudu hiljaisempaan tahtiin kuin ennen lukukauden alkua.

Jos asut jo TYS:llä kesällä voit myös halutessasi ottaa asuntoosi välivuokralaisen. Lisätietoja välivuokraamisestä löydät täältä.

Heti vapaisiin asuntoihin voit tutusta verkkosivujemme asuntohaussa valitsemalla sivun vasemmasta laidasta hakukriteeriksi vapaat ja vapautuvat asunnot. Yo-kylä idän yhteiskeittiölliseen yksiöön ja lännen kaksioon voit tutustua tarkemmin myös katsomalla asuntojen 3D-kuvat!

2 Comments

 • Miisa Korkiamäki sanoo:

  Hei haen nyt opiskelemaan Turun yliopistoon ja opiskelut alkaisi 1.8.2019 voinko tehdä jo asuntohakemuksen?

  • tys sanoo:

   Hei Miisa,

   Voit tehdä hakemuksen kolme kuukautta ennen asunnon tarvetta. Jos haluat muuttaa aikaisintaan 1.8., voit tehdä hakemuksen aikaisintaan toukokuun alussa. Jos voit ottaa asunnon vastaan jo heinäkuun alussa, voit hakea asuntoa jo nyt.

   -TYS/Marja