Uutiset

Syksyn asuntohaku

By 3.4.20202 Comments

Vaikka kesälaitumet vasta siintävät edessäpäin, on hyvä jo pohtia syksyn asumissuunnitelmia. Alla vinkkejä syksyn asuntohakuun niin uusille opiskelijoille, kuin opintonsa jo aloittaneille.

Opiskelupaikkaa hakeva

Voit hakea TYS:ltä asuntoa jo ennen opiskelupaikkasi varmistumista, aikaisintaan 3 kuukautta ennen asunnon tarvetta. Kirjaathan hakemukseen selkeästi, onko sinulla jo opiskelupaikka vai oletko vasta hakemassa opiskelupaikkaa syksyksi. Mitä aiemmin laitat hakemuksen jonolle, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada asunto. Lisäksi se, kuinka kaukaa olet muuttamassa, vaikuttaa hakemuksen pisteytykseen. Hakemusta on täydennettävä hyväksymisilmoituksella, kun sellaisen saat. Jos et saakaan opiskelupaikkaa, muistathan poistaa hakemuksesi.

TYS priorisoi uudet, aloittavat opiskelijat elo- ja syyskuun asuntojonoissa, mutta koska hakijoita on syksyisin paljon, kannattaa olla ajoissa liikenteessä ja lisätä myös muita kuin yksiövaihtoehtoja hakemukseen. Tutustu siis avoimin mielin asuntohaussa erilaisiin asuntovaihtoehtoihin ja eri asuntokohteisiin (18 kpl eri puolilla Turkua). Asuntoihimme voit tutusta verkkosivujemme asuntohaussa. Yo-kylä idän yhteiskeittiölliseen yksiöön ja lännen kaksioon voit tutustua tarkemmin myös katsomalla asuntojen 3D-kuvat! Lisää kuvia ja videoita asunnoistamme löydät Instagram tililtämme @tysturku.

Opintonsa aloittanut opiskelija

Jos olet jo aloittanut opintosi Turussa, suosittelemme vuokraamaan asunnon jo keväällä/alkukesästä, sillä silloin vapautuu eniten asuntoja. Elo- ja syyskuussa vapautuvat asunnot menevät uusille, aloittaville opiskelijoille. Jos asut jo TYS:llä kesällä voit myös halutessasi ottaa asuntoosi välivuokralaisen. Lisätietoja välivuokraamisestä löydät täältä. Toinen vaihtoehto on hakea asuntoa vasta esim. lokakuun alusta. Tällöin on kuitenkin hyvä huomioida, että asuntoja vapaudu hiljaisempaan tahtiin kuin ennen lukukauden alkua.

Heti vapaisiin asuntoihin voit tutusta verkkosivujemme asuntohaussa valitsemalla sivun vasemmasta laidasta hakukriteeriksi vapaat ja vapautuvat asunnot. Yo-kylä idän yhteiskeittiölliseen yksiöön ja lännen kaksioon voit tutustua tarkemmin myös katsomalla asuntojen 3D-kuvat!

2 Comments

 • Miisa Korkiamäki sanoo:

  Hei haen nyt opiskelemaan Turun yliopistoon ja opiskelut alkaisi 1.8.2019 voinko tehdä jo asuntohakemuksen?

  • tys sanoo:

   Hei Miisa,

   Voit tehdä hakemuksen kolme kuukautta ennen asunnon tarvetta. Jos haluat muuttaa aikaisintaan 1.8., voit tehdä hakemuksen aikaisintaan toukokuun alussa. Jos voit ottaa asunnon vastaan jo heinäkuun alussa, voit hakea asuntoa jo nyt.

   -TYS/Marja