Skip to main content
Blogi

Syksy on liikunnan aikaa

Uusivuosi on usein se hetki, kun ihmiset päättävät aloittaa uuden liikuntaharrastuksen ja napata muutenkin kiinni terveellisistä elämäntavoista. Toinen tällainen hetki on syksy, kun koulut ja työt alkavat kesälomien jälkeen ja päästään taas kiinni arkirutiineihin. Syksyllä liikunnan tärkeys myös korostuu, kun illat (ja aamut) pitenevät, stressitasot opiskelujen ja töiden parissa kasvavat ja lisäenergialle on todella käyttöä. Siksi syksy onkin mainio hetki aloittaa uusi liikuntaharrastus tai jatkaa sporttitreeniä, joka on kesän ajaksi unohtunut tauolle.

Minä hain uuteen liikuntasyksyyn vauhtia uusilla, värikkäillä treenivaatteilla. Värikkääseen urheilutoppiin sopivat jumppapöksyt ovat vielä postipaketissa matkalla, en malta odottaa että pääsen pukemaan ne seuraaviin treeneihin!

Liikunta on kuulunut elämääni aina jossain muodossa – olen kokeillut monia eri lajeja ja käynyt jossain vaiheessa ahkerasti kuntosalillakin. Tällä hetkellä tanssiharrastus vie lähes kaiken vapaa-aikani, kun minulla on seitsemät treenit viikossa ja viikonloppuinakin suuntaan usein lavatansseihin tai lattaribileisiin. On tärkeää, että töiden ja opiskelun vastapainoksi pääsee liikkumaan ja tuulettamaan ajatuksia.

Turussa on monia eri harrastusmahdollisuuksia – tanssimahdollisuuksia olenkin jo blogin puolella esitellyt, mutta sen lisäksi löytyy myös paljon muita liikuntavaihtoehtoja. Lenkkipolkuja löytyy moneen lähtöön, ja varsinkin jokiranta on todella miellyttävä paikka hölkätä ja juosta. Erilaisia kuntosaleja löytyy eri puolilta Turkua, ja ryhmäliikunnan tarjontakin on varsin kattava.

Opiskelijalle hyvä liikuntaharrastusten tarjoaja on CampusSport. Opiskelijaystävälliseen hintaan pääsee kuntosalille ja ryhmäliikuntatunneille eri puolilla Turkua monessa eri pisteessä. Minä kävin aikoinaan CampusSportilla zumbatunneilla sekä muilla tanssipainotteisilla ryhmäliikuntatunneilla. Myös Educariumin kuntosali tuli tutuksi, ja myös Sport Sirkka on tosi mukava paikka liikkua. Myös CampusSportin järjestämään SportApproon olen osallistunut – ehdottomasti hauskimpia approja, suosittelen lämpimästi! Tämän syksyn approt taitavat olla jo ohi, mutta ensi vuonna kannattaa ilmoittautua mukaan ja lähteä tavoittelemaan haalarimerkkejä. Ilmoittautumisessa kannattaa olla nopeana liikkeellä, sillä tunnit täyttyvät vauhdilla.

Tänäkin syksynä näyttää CampusSportin tarjonta olevan varsin kattava, tunteja löytyy aina pumpista zumbaan ja syvävenyttelystä futsaliin. Liikuntatuutorit ohjaavat kuntosalilla, jotta jokainen pääsee liikuntaharrastuksen alkuun. Ja kaiken tämän saa 66 euron lukuvuosihintaan. Suosittelen lämpimästi!

Lisätietoa CampusSportista sekä tuntitarjonta löytyvät CampusSportin nettisivuilta: http://www.campussport.fi

Bloggari: Heta Hovi