Skip to main content
Blogi

Saippuapalojen loput hyötykäyttöön

By 1.4.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Palasaippuoiden etu on se, että tuote kuluu kokonaan käyttäessä, mutta toisaalta tämä aiheuttaa myös hieman vaikeuksia: Kutistunutta palaa saattaa olla vaikea käyttää. Ainakin minulle käy usen niin, että kylpyhuoneen kaappeihin ja lavuaarin reunalle jää lojumaan pieniä saippuapaloja, joita on hankala käyttää loppuun.

Tästä inspiroituneena päätin testata oman nestemäisen saippuan tekoa. Pienet palat voi nimittäin raastaa ja laittaa likoamaan veteen, jolloin ne muuttuvat juoksevaksi. Tämän kikan opin zero waste –somekanavien keskusteluista, joissa pohdittiin sitä, kun palasaippuan käyttäminen ei innosta, mutta saippuan haluaisi silti ostaa pakkauksettomana. Siellä neuvottiin, että jos haluaa välttämättä nestemäistä saippuaa pumppupulloon, saa tällä tavalla sitä tehtyä itse.

Niinpä raastoin muutamat käsisaippuan jämät purkkiin ja lisäsin tilkan vettä ja sekoitin. Hetken kuluttua seos tasoittui ja alkoi näyttää ihan oikealta saippualta.

Ajattelin vielä hyödyntää tätä konstia esimerkiksi astianpesuaineen tekemisessä. Palasaippualla astioiden peseminen tuntuu vaivalloiselta ja nestemäisessä muodossa saippua levittyy paljon paremmin tiskiveteen.