Skip to main content
Blogi

Ruskaretki Turussa

Syksy on kauneimmillaan. Kaupunki täyttyy eri sävyisistä keltaisista lehdistä ja raikas syysilma virkistää. Vaikka olenkin kaikkein eniten kesäihminen, pidän myös kovasti syksystä ja sen tuomasta tunnelmasta. Kaikkein parasta on lähteä reippaalle kävelyretkelle aurinkoisena syyspäivänä – näin teimme poikaystäväni kanssa viikonloppuna, kun olin käymässä Turussa.

Reitti kulki Nummenrannasta jokirantaa pitkin keskustaan ja sieltä kohti Turun linnaa. Jokirannassa oli paljon ihmisiä liikkeellä. Matkamme kulki aina Kakolan funikulaarille asti. Minä en ollut vielä kyseistä uutta nähtävyyttä nähnyt enkä kokenut, joten matkasimme sillä ylös Kakolanmäelle. Matka oli ehkä hieman pettymys, sillä mielessäni se oli ollut hieman pidempi, nyt tuntui että olimme perillä mäen päällä aivan liian nopeasti. Mäeltä oli kuitenkin mainiot näkymät kaupungin yli ja ihailimme myös uusia mäelle valmistuneita taloja.

Kakolanmäeltä laskeuduimme kohti Portsaa ja siellä hetken palloiltuamme ja puutaloja ja Mikaelinkirkkoa ihailtuamme jatkoimme matkaa kohti jokirantaa. Poikkesimme Kauppahalliin katselemaan, mitä siellä oli myytävänä – päädyin melkein ostamaan maailman suloisimman Posankka-kangaskassin, mutta hillitsin kuitenkin itseni – ja kävimme myös katsomassa, miten toriparkin rakennus edistyy.

Tämän jälkeen kävelimme jokirantaa pitkin takaisin kotiin.

Syyspäiviin suosittelen kaikille ruskaretkiä joko kaupungissa tai vaihtoehtoisesti vähän kauempana keskustasta, esimerkiksi Ruissalossa.

Mikään ei virkistä niin kuin reipas retki syysilmassa, ja Turussa on valtavasti kauniita paikkoja, jotka näyttävät syksyn lehdillä kuorrutettuina suorastaan taianomaisilta. Tämän postauksen kuvat puhuvat kyllä puolestaan, mutta kyllä ruskaretki on silti paras jokaisen kokea itse!

Bloggari: Heta Hovi