Skip to main content
Blogi

Reipas retki Ruissaloon

By 15.2.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Ruissalo on Turun helmi. Mikään ei voita lämmintä ja aurinkoista kesäpäivää Ruissalon rannalla eväskorin ja hyvän kirjan kanssa. Luontopoluilla pääsee nauttimaan metsän rauhasta ja vehreydestä. Minulle Ruissalo on aina ollut ensisijaisesti kesäpaikka, mutta tänä vuonna päätin, että lähden myös näin talviaikaan katsomaan, millainen taikatalvi Ruissalossa vallitsee. Sain molemmat siskoni mukaani, ja kolmetuntinen patikointiretki raikkaassa pikkupakkasessa alkoi.

Ruissaloon kulkee busseja tällä hetkellä (Kauppatorin ollessa mullin mallin) Puutorilta tunnin välein. Puutorilta matkustimme Saaronniemen uimarannalle asti. Ensiksi teimme kävelyn rannalla ja ihailimme jylhiä merimaisemia. Evästauon – leipää, lihapullia ja teetä, nam! – jälkeen lähdimme kiertämään Kuuvan luontopolkua.

Luontopolku kulkee suurilta osin metsässä, ja oli mahtavaa ihailla lumikuorrutteisia puita ja hiljaisen lumista metsää. Välillä ohitettiin peltoja, välillä kuljettiin ihan autoille tarkoitettua hiekkatietä. Loppupäästä Kuuvan polku kulkee Aura Golfin golfkentän ohi, ja kauttaaltaan valkoiset, koskemattoman lumen peittämät ruohokentät näyttivät suorastaan majesteettisilta. Noissa maisemissa oli hyvä pitää retken toinen evästauko ja napata välipalakeksejä. Iso suositus kuvassa näkyville mansikka-jogurtti-kekseille, maistuvat säässä kuin säässä!

Luontopolku päättyi Ruissalon puistotielle, jonka varrelta kulkevat bussit takaisin Puutorille. Koska edellinen bussi oli juuri kulkenut pysäkin ohi, meillä oli melkein tunti ylimääräistä aikaa, joten lähdimme kävelemään Puistotien vartta Turkua kohti. Välillä oli hauskaa kävellä aurattua kävelytietä pitkin – vaikkakaan kävelytie ei ollut joka pätkältä aurattu, mitä ihmettelin suuresti, koska reippailijoita näkyi kuitenkin olevan paljon liikkeellä.

Matkalla pysähdyimme myös työntämään yhden auton sivutieltä Puistotielle – ajokeli ei ollut mikään ihanteellinen ja auto oli oli jäänyt kiinni lumisohjoon. Rauhalantien pysäkiltä hyppäsimme bussin kyytiin ja ajelimme tyytyväisinä, väsyneinä ja jalat märkinä takaisin Turkuun.

Kilometrejä ei matkalla tullut laskettua, mutta askelia kertyi päälle 20 000. Kyllä tuo retki ihan reippailusta kävi! Suosittelen ehdottomasti retkeä Ruissaloon myös näin talvella. Taikatalvikokemus on varsinkin näillä keleillä taattu.