Skip to main content
Blogi

Ranskalainen parveke hyötykäyttöön

Kun muutin parvekkeellisesta asunnosta nykyiseen asuntooni, jossa ei ole kuin ranskalainen parveke, jäin ehkä kaipaamaan parvekkeen tuomaa lisätilaa ja käytännöllisyyttä kesähuoneena. Ranskalainen parveke on kuitenkin osoittautunut hyödyllisemmäksi kuin olisin olettanut. Ensinnäkin parvekkeen oven aukaiseminen tuulettaa paljon nopeammin ja kätevämmin asunnon, kuin pelkän ikkunan aukaiseminen. Lisäksi, vaikka parveke onkin pieni, sinne mahtuu yllättävän paljon kaikkea. Esimerkiksi tuuletan kätevästi siellä vaikkapa vaatteita tai kenkiä.

Muutama viikko sitten keksin lisää syitä tykätä pienestä parvekkeestani. Talven ajan siellä oli ollut muutama kukkaruukku, joissa oli aiemmin ollut kasveja kasvamassa. Kukkien kuoltua, tyhjensin ruukut ja laitoin ne säilytykseen parvekkeella. Ruukut olivat olleet koko talven tyhjänpanttina, mutta nyt keksin niille tarkoituksen.

Kaupasta ostetuiden valkosipuleiden kynsistä osa oli lähtenyt itämään. Niinpä päätin testata, lähtisikö kynsi kasvamaan mullassa. Laitoin pariin ruukkuun multaa ja asetin itäneet kynnet niihin niin, että vihreä osa pilkotti hieman mullasta. Sitten kastelin ne ja asettelin aurinkoon parvekkeelleni.

Nyt kolme viikkoa myöhemmin, valkosipulini ovat lähteneet hurjaan kasvuun, vaikka normaalisti ne pitäisi istuttaa jo syksyllä. Innolla odotan, mitä niistä oikein tulee.

Bloggari: Oona Seppänen