Skip to main content
Blogi

Parveketoimisto

Ehdottomasti parasta nykyisessä asunnossamme TYS:llä on lasitettu parveke. Viime kesänä tein töitä Helsingissä, joten en juurikaan ollut kotona Turussa, mutta kaiken kotona viettämäni ajan oleilin parvekkeella. Parvekkeella voi tosiaan tehdä aivan kaikkea – lukea, ottaa päiväunet, syödä tai tehdä kouluhommia. Meidän kaksiossamme on niin iso parveke, että se on suorastaan mainio asunnon jatke ja näillä säillä siellä kelpaa jo oleskella. Tai jos parvekkeella ei oleskella, niin ainakin sen ovi on koko ajan auki.

Parvekkeita on varmasti niin monta erilaista kuin on asukkaitakin. Nummenrannan parvekkeilla näkee jos jonkinlaista kissan kiipeilypuuta ja kasviviljelmää. Meillä parveke on sisustettu rennosti – lattialla ovat poikaystäväni jo YO-kylän asuntoon nikkaroimat lautalaatat ja pari kirkasväristä räsymattoa. Kahden hengen pöydän ääreen mahtuu mainiosti naputtelemaan tietokonetta tai nauttimaan yhdessä illallista. Olen suunnitellut, että haluaisin parvekkeelle myös kasveja, ja olisi ihanaa kasvattaa itse esimerkiksi yrttejä tai tomaatteja. Vielä en ole saanut aikaiseksi – ehkä sitten ensi kesänä!

Parhaimpia sisustushankintojamme on ehdottomasti IKEAn kahdenistuttava parvekesohva. Se on juuri passelin kokoinen ja siinä mahtuu jopa nukkumaan, jos vähän nostelee jalkojaan toisen käsinojan päälle. Itse sohva ja sen pehmusteet eivät olleet millänsäkään, vaikka nököttivät parvekkeella koko talven.

Tällä hetkellä parveke toimittaa minulle toimiston virkaa – kirjoittelen vielä viimeistä kirjallista koulutehtävää (jonka palautuspäivä on huomenna ja sen jälkeen koittaa vapaus!) ja suunnittelen soittolistoja tulevalle reissulle. Parvekkeelta on mukavat näkymät ulos vehreälle kävelytielle.

Olen niin ihastunut tähän parvekkeeseemme, että en voisi kuvitellakaan asuntoa ilman parveketta! Se onkin yksi ykköskriteereistäni, kun joskus tulevaisuudessa joudumme muuttamaan pois opiskelija-asunnosta ja etsimään uuden kämpän.

Ps. Tulevasta reissusta sen verran, että olen kesäkuun alussa suuntaamassa vapaaehtoistyöhön Galápagossaarille sekä kiertomatkalle Kuubaan – siitä varmasti jonkinlainen raportti tulossa, jahka pääsen taas tänne kotiparvekkeelleni kirjoittelemaan!

Bloggari: Heta Hovi