Skip to main content
Uutiset

Palveluita opiskelijoiden kotiovelle – Tyyssijan liiketiloissa vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin ja syksystä odotetaan vieläkin vilkkaampaa

Lounasta opiskelijahintaan ravintolassa, sen jälkeen kymmenen metrin siirtymä salille treenaamaan ja siitä jälleen muutaman kymmenen metrin siirtymä ruokakauppaan, josta kotiin valmistelemaan illallista ja ehkä illalla vielä uudelleen ravintolaan kippistelemään kavereiden kanssa. Eikö kuulostakin helpolta? Tämä on ollut keväästä lähtien Ylioppilaskylän asukkaiden arkea, kun Tyyssijan liiketiloissa toimintansa aloittivat Arkean Mood ravintola Elo, CampusSportin kuntosali ja K-market Ylioppilaskylä.

Palvelut aloittivat liiketiloissa kevään mittaan kukin hieman eri aikaan. K-market avasi ovensa 3.2., ravintola Elo 9.2. ja CampusSportin kuntosali 28.3. Avajaiset sujuivat kaikilla mainiosti ja sen jälkeen toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin.

”Ensimmäisenä päivänä kaupassa kävi yli 1000 ihmistä, mikä on valtavan hyvä määrä ja yllätti meidät. Emme olleet osanneet varautua niin suureen kävijämäärään ja ensimmäisen kuukauden aikana jotkin tuotteet loppuivat hetkellisesti kesken. Avajaisten jälkeenkin kävijämäärät ovat pysyneet hyvällä tasolla”, kertoo K-market Ylioppilaskylän kauppias Juha Heikkilä.

Myös ravintola Elon ravintolapäällikkö Niko Iloniemi kertoo asukkaiden löytäneen lounaalle hyvin. Hän kuitenkin toivoo vielä iltojen vilkastuvan ja yritysten sekä opiskelijajärjestöjen löytävän tilaan järjestämään erilaisia tapahtumia.

Ylioppilaskylän asukkaat ovat asukkaiden löytäneen ravintola Elon lounaalle hyvin. Kuva: Foody Allen

”On ollut yllättävää ja positiivista, miten paljon ihmisiä meillä on ollut lounaalla, mikä on ollut super hieno juttu. Avajaisten jälkeen saamamme palautteen perusteella muokkasimme lounasta ja tilan sijoittelua hieman ja sen jälkeen on tuntunut, että lounas on pyörinyt todella hyvin. Olemme saaneet pelkästään hyvää palautetta. Iltaisin on ollut vähemmän kävijöitä ja toivomme että se vielä vilkastuisi. Vuokraamme tilaa myös opiskelijajärjestöille ja yrityksille erilaisia tilaisuuksia varten”, kertoo Iloneimi.

CampusSportin kuntosalillakin ovi on käynyt vilkkaaseen tahtiin. Kävijöiden ei kuitenkaan tarvitse jonottaa laitteille, jos eivät halua. Tämän mahdollistaa käytössä oleva GymPlus-palvelu, jonka avulla kävijä saa reaaliaikaisesti tietoa kuntosalin kävijämääristä.

Campus Sportin kuntosalin erikoisuuksia Tyyssijassa ovat GymPlus-palvelu, jonka avulla kävijä saa reaaliaikaisesti tietoa kuntosalin kävijämääristä sekä pehmeämpi vapaan treenialueen alusta kuntosalin lattiassa. Kuva: CampusSport

”Käyttäjämäärät ovat avajaispäivästä lähtien olleet hyvällä tasolla, ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä uuteen saliin. GymPlus-palvelun avulla kävijät voivat katsoa kuinka paljon porukkaa salilla on juuri sillä hetkellä ja halutessaan välttää mahdolliset ruuhkahuiput. Lisäksi saamme tietoa yksittäisten kuntosalilaitteiden käyttäjämääristä ja voimme optimoida salin lainevalikoimaa parhaiten käyttäjiä palvelevaksi”, kehuu CampusSportin kuntosalien toiminnasta vastaava Turun yliopiston liikuntasuunnittelija Petri Kuokkanen.

Asiakkaiden palaute ensiarvoisen tärkeää

Kaikki kertovat Ylioppilaskylän asukkaiden palautteen olevan ensiarvoisen tärkeää ja asiakasprofiilin vaikuttavan myös tarjottaviin palveluihin.

K-market Ylioppilaskylässä erilaisen kasvis- ja vegaaniseen ruokavalioihin sopivat tuotteet ja energiajuomat menevät hyvin kaupaksi.

”Avajaisten jälkeen olemme ottaneet valikoimiin ainakin 700 tuotetta asiakkaiden toiveiden pohjalta. Nyt kun meillä on kunnon kylmätilat, olemme voineet ottaa valikoimaan paljon enemmän tuotteita kuin aiemmassa väliaikaisessa liiketilassa oli. Iso tuotesegmentti ovat erilaisen kasvis- ja vegaaniseen ruokavalioihin sopivat tuotteet, joita meillä on yli 100. Toinen on energiajuomat, joita menee viikoittain todella paljon.”, kertoo Heikkilä

”Asiakkaiden palaute on meille todella arvokasta. Ravintolasta pyritään tekemään heille mahdollisimman hyvä ja viihtyisä paikka käydä. Pyrimme koko kesän keräämään asiakkaiden toiveita ja pitämään ravintolan auki aamusta iltaan. Juhannuksen jälkeen opiskelijalounas jää tauolle ja jatkuu taas 15.8., mutta kesällä pidämme baarin ja kahvilan auki ti-la. Tarjoilemme aamupalaa, kahvilaherkkuja ja kesän uutuutena jäätelöannoksia artesaanijäätelöistä, joita kannattaa tulla maistamaan kauempaakin”, vinkkaa Iloniemi.

Syksystä odotetaan vilkasta

Syksyn osalta odotetaan myös kävijämäärien kasvua kuntosalilla, kun Ylioppilaskylään muuttaa satoja uusia asukkaita. Palveluiden sijainti aivan opiskelijoiden kotien kulman takana on ehdoton valtti.

”Odotuksena on, että syksyllä lounaat vilkastuvat selkeästi ja varaudumme yli 300 ruokailijaan päivittäin”, kertoo Iloniemi.

”Tyyssija tuo liikuntapalvelut aivan käyttäjiemme kotiovelle, kun kivenheiton päässä salista asuu tuhansista turkulaisista opiskelijoista. Kesällä kuntosalilla treenaajia on luonnollisesti vähemmän, kun opiskelijat ovat kesälaitumilla, mutta syksyllä uskomme kävijämäärien vielä kasvavan keväästä ”, kehuu Kuokkanen.

”Sen oikeastaan tietää päivälleen, milloin uudet opiskelijat tulevat ja silloin tiedämme tilata torpan täyteen tavaraa. Tämä on erinomainen sijainti alueen asukkaidenkin näkökulmasta. Eräs asiakas sanoi minulle pari viikkoa ennen avajaisia, että sitten kun kauppa, kuntosali ja ravintola aukeavat, ei hänen tarvitse enää ainakaan kahteen kuukauteen lähteä mihinkään Ylioppilaskylästä. Täällä on kaikki, mitä hän tarvitsee”, komppaa Heikkilä.

K-market Ylioppilaskylä

K-market Ylioppilaskylällä on pitkä historia alueella. Aiemmin K-Kylänvalintana tunnetun kaupan Tyyssijan liiketila on järjestyksessään kolmas, jossa kauppa on palvellut.

K-market Ylioppilaskylän kauppias Juha Heikkilä kertoo äitinsä aloittaneen vuonna 1984 K-kauppiaana Ylioppilaskylässä hyvin lähellä nykyistä kaupan paikkaa Inspehtorinkadulla. Kun vanha rakennus, jossa kauppa ja myös TYS:n toimisto sijaitsivat purettiin, kauppa siirtyi väliaikaisesti Ikituuriin ja se palasi takaisin juurilleen Tyyssijaan helmikuussa.

”Meiltä kuka tahansa voi käydä ostamassa täyden ruokakorin. Uudessa liiketilassa on paljon enemmän neliöitä kuin aiemmin, mikä tarkoittaa, että olemme voineet kasvattaa kaupan valikoimaa reilusti”, kuvaa Heikkilä.

Mood ravintola Elo

Kuva: Foody Allen

Mood ravintola Elo tarjoilee arkisin lounasta opiskelijoille ja muille nälkäisille. Tarjolla on arkisin kolme erilaista lämmintä lounasvaihtoehtoa, joista yksi on aina vegaaninen sekä keittolounas. Päivittäin auki on myös kahvila ja iltaisin ravintola muuntautuu baariksi, josta saa myös tilattua erilaisia ruoka-annoksia.

Haluamme viedä opiskelijaruokailun paremmalle tasolle ja keskitymme opiskelijaelämään. Pyrimme kuitenkin myös saamaan yrityksiä mukaan toimintaamme ja tarjoamme cateringia sekä vuokraamme tilaa myös yrityksille ja opiskelijajärjestöille erilaisia tilaisuuksia varten. Pikkujoulukausi on esimerkiksi ihan kulman takana ja siihen on tulossa paketti, johon kuuluu baari ja bändi”, kertoo ravintola Elon ravintolapäällikkö Niko Iloniemi.

CampusSportin kuntosali

CampusSportin kuntosalia Tyysijassa voivat käyttää kaikki turkulaisten korkeakoulujen opiskelijat ja henkilöstön edustajat, jotka ovat maksaneet CampusSportin liikuntamaksun. Liikuntamaksulla saa käyttöönsä kaikki CampusSportin kuntosalit sekä muut liikuntapalvelut ympäri kaupunkia.

Petri Kuokkanen kertoo Tyyssijan kuntosalilta löytyvän kaikki peruskuntosalilaitteet, joita löytyy myös muilta CampusSportin kuntosaleilta. Erikoisuuksina salilla on vapaan treenialueen alusta, mikä tarkoittaa pehmeämpää joustavaa treenialuetta kuntosalin lattiassa sekä GymPlus-palvelu, jonka kautta asiakkaat näkevät reaaliaikaisesti kuntosalin kävijämäärän.

Kuva: CampusSport

”Niin Tyyssijassa, kuin muillakin CampusSportin kuntosaleilla voivat treenata niin vasta-alkajat, kuin jo kokeneemmat treenaajat”, sanoo Kuokkanen.