Skip to main content
Blogi

Kesä TYS:llä – työtä opiskelijoiden parhaaksi

Urani TYS:illä on täysin sattuman kauppaa; huomasin helmikuussa 2019 keskiyöllä TYS:in työpaikkailmoituksen netissä, jonka hakuaika oli päättymässä muutaman tunnin sisällä. Päätin välittömästi hakea kyseistä paikkaa, jonka jälkeen sain kutsun haastatteluun. Iloiseksi yllätyksekseni tulin valituksi ja tässä sitä sitten ollaan, toista kesää TYS:in toimistolla.

Kesätyöni vuonna 2019 alkoi kahden viikon perehdyttämisjaksolla, jonka aikana tutustuin tulevaan työhöni seuraamalla TYS:n asiakaspalvelijoiden työntekoa. Pikkuhiljaa järjestelmät alkoivat olla hallussa ja pystyin aloittamaan varsinaisen työni, joka on ollut erittäin monipuolista vaihdellen erilaisista asiakaspalvelutilanteista TYS:n edustukseen lukuisissa opiskelijatapahtumissa. Asiakaspalveluni TYS:illä on koostunut suurelta osin vuokrasopimuksien käsittelystä sekä avainten ohjelmoinnista ja luovuttamisesta. Töitä on ollut kiva tehdä toimistolla vallitsevan rennon ilmapiirin ansiosta ja työkavereilta on aina voinut tarvittaessa pyytää apua.

Edelliskesään verrattuna tämä kesä on ollut hyvin erilainen koronan takia ­­­- suurin osa asiakaskontakteista on hoidettu sähköpostitse tai puhelimitse ja on tehty paljon valmistelevaa työtä. Toimistolla on ollut rauhallista rajoitetun asiakasmäärän takia ja suurimman osan henkilökunnasta tehdessä töitä kotikonttorilta.

Kaksikielisyyteni on auttanut minua paljon työni hoitamisessa. Olen sekä oikolukenut ruotsinkielisiä käännöksiä että itse kääntänyt tekstejä suomesta ruotsiksi. Autoin myös TYS:in uusien nettisivujen käännöksissä jo ennen varsinaista kesätyöni alkua. Asiakkaiden reaktioista päätellen he ovat arvostaneet ja ajoittain olleet yllättyneitä saadessaan asiakaspalvelua omalla äidinkielellään.

Työskentely TYS:llä on antanut minulle erittäin kattavan asiakaspalvelu kokemuksen; olen oppinut kohtaamaan ja käsittelemään erilaisia asiakastilanteita sekä päässyt käyttämään kielipäätäni. Siitä on minulle hyötyä myös tulevaisuudessa, kun olen saanut suoritettua kauppatieteen opintoni Åbo Akademissa, koska todennäköisesti tuleva työni tulee sisältämään asiakaspalvelua jossain muodossa.

Näiden TYS:llä viettämäni kahden kesän aikana olen myös oivaltanut, kuinka onnekkaita me suomalaiset opiskelijat olemme saadessamme mahdollisuuden asua näin edullisesti ja jopa “ylellisesti” opiskelujemme aikana. Vuokraan sisältyvä netti, sähkö ja vesi on huomattava säästö opiskelijan budjetissa. Ja näin lopuksi haluan muistuttaa: Nauttikaa ja ottakaa kaikki irti opiskelijaelämastä sekä TYS:illä asumisesta!

Kreetta Kokkosalo
Kesätyöntekijä
TYS