Skip to main content
Blogi

Opiskelijan keittiössä

By 17.1.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

”Ai etkö sä syökään pelkää makaronia ja tonnikalaa?”

Usein käsitys opiskelijan ruuanlaitosta on se, että hän heittää makaronit ja purkkitonnikalat kattilaan ja elää tällä kattilallisella pari viikkoa. Myönnän syöväni mielelläni nuudeleita ja tonnikalaakin tulee joskus ostettua, mutta pidän kyllä ruuanlaitosta ja laitan mielelläni ihan ”kunnon ruokaa”. Tietysti nopeasti etenevien opintojen ja monen harrastuksen kombo aiheuttaa sen, että ruokaa ei ole aina aikaa laittaa ja usein syönkin yliopistolla Unican opiskelijaravintoloissa (suosikkinani Educariumin Macciavelli, josta saa aivan taivaallisia lounassalaatteja).

Makkarasoppa in the making

Opiskelijana kannattaa panostaa tarjouksiin ja isoihin annoksiin — me saatamme usein ostaa kilon paketin jauhelihaa ja sitten pakastaa sen pienemmissä erissä myöhemmin käytettäväksi, ja teemme usein ruokaa niin ison määrän, että siitä riittää moneksi päiväksi ja usein myös pakastettavaksi. Mikään ei ole niin mukavaa kuin se, että jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ja nälkä olisi — ja sitten pakastimesta löytyykin valmis annos ruokaa.

Omenavarasto välipaloja ja aamupuuroa varten

Suosikkejani ovat helpot ja halvat perusruuat, kuten makaronilaatikko ja tomaattinen papukeitto sekä erilaiset kastikkeet, joiden seuraksi voi sitten keittää riisiä tai makaronia. Kestosuosikkini ovat myös uunijuurekset, joihin ei koskaan kyllästy, koska vaihtoehdot ovat runsaat: perunaa, porkkanaa, lanttua, punajuurta… Tai vaikka kukkakaalia ja sipulia.

Pyrin syömään paljon tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, mutta pakastevihannekset ovat todellinen päivän pelastus. Niitä voi hamstrata pakastimeen vaikka kuinka paljon, ja näin varmistaa sen, että ruuan lisukkeena on aina jotain vihreää.

Ei ole kotitekoisen pizzan voittanutta!

Mitä tulee aamupalaan, olen omaksunut tavakseni syödä aina kaurapuuroa. Hyvä kaurapuuro valmistuu muumikulhossa desilitrasta kaurahiutaleita ja vedestä muutamassa minuutissa. Puuron päälle ripottelen pakastemustikoita ja joitakin hedelmiä, esimerkiksi banaania tai omenaa. Ruokaisuutta puuroon saa lisää, kun lisää joukkoon pähkinöitä tai siemeniä.

Syntymäpäivän illallinen: pekonilla päällystettyä kanaa herkkulisukkeilla ja bataattiranskalaisia!

Vaikka aivan tavallinen perusruoka on hyvää, joskus viikonloppuisin tai muuten erikoispäivinä on hauska tehdä myös jotain erikoisruokaa, kuten pizzaa tai tortilloja. Ulkona käyn syömässä melko harvoin, mutta Turusta löytyy kyllä tosi kivoja ruokapaikkoja. Oma ehdoton suosikkini on uusi Pincho Nation, jossa pieniä tapasmaisia annoksia tilaillaan kännykällä. Näppärää ja hauskaa!