Skip to main content
Uutiset

TYS:llä vuokraan kuuluu muutakin kuin seinät

By 18.3.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Turun Ylioppilaskyläsäätiöllä asukas saa asunnon lisäksi vuokransa vastineeksi monipuolisia palveluja ja mahdollisuuden vapaa-ajan toimintaan. Vuokraan sisältyy vesi, sähkö, internet ja neljä saunavuoroa kuukaudessa. Lisäksi asuntoon saa ottaa mukaan Tavastin asuntokohdetta ja soluasuntoja lukuun ottamatta lemmikin.

Asuntojen suunnittelussa useita ratkaisuja, joilla on pyritty lisäämään asumisen yhteisöllisyyttä. Esimerkiksi Ylioppilaskylässä 18 neliön yksiöiden kerroskeittiöt ovat kohtauspaikkoja, joissa naapurit voivat vaihtaa kuulumisia kokkailun lomassa. Hyvä esimerkki yhteisöllisestä suunnittelusta on myös vuoden alussa valmistuneen Aitiopaikan sisäpiha. Pihalla on perinteisten pyykkitelineiden ja lasten leikkipaikan lisäksi esimerkiksi lentopallokenttä, ulkoliikuntasali ja runsaasti istuinryhmiä, joista myös muiden kohteiden asukkaat voivat tulla nauttimaan. Asuntokohteisiin on myös suunniteltu kerhotiloja, joita asukkaat voivat varata omia kokoontumisiaan varten.

Lisäksi asukkailla on mahdollisuus osallistua oman asumisensa päätöksentekoon ja monipuoliseen vapaa-ajantoimintaan. Asukastoiminnan kautta asukkaat voivat vaikuttaa oman asuntokohteensa ja omaa asumistaan koskeviin asioihin, mutta toiminta tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua naapureihin esimerkiksi erilaisissa toimikuntien järjestämissä tapahtumissa. Lisäksi Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden osuuskunta Wimon järjestämä Yo-kylä Block Party kutsuu asukkaat ja muutkin turkulaiset 7.9.2019 jo toisen kerran yhteen nauttimaan festivaalitunnelmasta.