Skip to main content
Blogi

Mainio kahden päivän vappu!

Minun vappuni oli tänä vuonna todella onnistunut. Koska kouluhommat painoivat tänä vuonna päälle valehtelematta pienen kylän voimalla, vappuni kesti vain kaksi päivää, mutta siinäkin oli jo enemmän kuin tarpeeksi! Kaiken kaikkiaan vappuni oli todella onnistunut ja tarjosi oikein mukavan pikku hengähdystauon opiskeluun.

Assarin vappubrunssi kustansi vain 4,95e ja oli todellakin jokaisen sentin arvoinen!

Vapun vietto alkoi aattona Assarin Ullakon vappubrunssilla. Brunssi oli todella herkullinen ja sen kruunasi mainio sima ja herkullinen, vastapaistetun oloinen munkki. Brunssilta siirryin pienen ruokakoomailun jälkeen Educariumille Indexin ja Opexin vapputansseihin. Sää helli ja t-paidassa melkein tarkeni, ja oli mukavaa jutustella ystävien kanssa ja nauttia eri bändien soitannasta.

Vapun kohokohtana oli – tänäkin vuonna – Taidemuseonmäellä tapahtuva lakitus. Minulla oli mielikuva, että viime vuonna puheet olisivat kestäneet todella kauan, mutta tänä vuonna käsky ”lakit päähän” tuntui tulevan jo heti alussa ja sitten ihmiset jo lähtivätkin poispäin. No, ei siinä auttanut kuin poksauttaa kuohuvat auki ja siirtyä jokirantaan paistattelemaan päivää monen muun opiskelijan tavoin. Kauppatorin tyngässä oli myös pieni vapputori, jossa kävin ihastelemassa vappupalloja ja muuta hauskaa vapputavaraa. Mitään ei tosin tarttunut mukaan tänä vuonna.

Illalla meillä oli ystäväporukalla varattu pöytä Niskasta, jossa nautimme viime vuonna alkaneen perinteen mukaisesti peltileivät. Niskassa on kyllä todella hyvät ruuat, ja lisäpisteitä tulee siitä, että sinne saa mennä opiskelijahaalareissa – kaikki ravintolat eivät semmoisia nimittäin salli, eivät edes vappuna (Huom! Oletko tiennyt, että Niskasta saa opiskelija-alennusta? Minä opin tämän sattumalta vappuna!) Ravintolaillallisen jälkeen oli aikaa vielä istuskella jokirannassa, ennen illan päättämistä legendaarisiin ”Kirkkotien vappu” –bileisiin.

Opiskelijan vappuasu: haalarit ja ainejärjestöcollege

Vapunpäivänä oli ihanaa nukkua pitkään ja sen jälkeen lähteä rennolle vappupiknikille Vartiovuorenmäelle. Aamulla sää näytti uhkaavasti siltä, että alkaa sataa – mikäs sen perinteisempää, että ennen vappua on pari viikkoa hellettä ja vappuna sataa, parhaimmassa tapauksessa lunta – mutta koko piknikin ajan saatiin nauttia hyvästä kelistä ja taivaat aukenivat vasta illemmalla. Piknik-eväisiin kuului tänä vuonna muun muassa nakkeja, minidonitseja, simaa ja sipsejä. Kovinkaan kauaa ei mäellä jaksanut istuskella, koska auringosta huolimatta keväinen kylmyys hiipi salakähmäisesti luihin ja ytimiin ja päikkäritkin houkuttelivat, mutta oli silti mukavaa jatkaa vapun juhlintaa vielä muutaman tunnin verran vapunpäivänkin puolelle.

Vappupäivän viettoa Vartiovuorella

Mukava vappu siis kaiken kaikkiaan takana. Itse olin jo tämän parin päivän suorittamisen jälkeen niin poikki, että en olisi kyllä ikinä jaksanut seitsemän- tai kahdeksanpäiväistä vappua, niin kuin sitkeimmät opiskelukaverisissit. Nyt on aika kääntää katseet vielä muutamaksi viikoksi koulukirjoihin, ja sitten koittaakin jo kauan odotettu kesäloma!

Bloggari: Heta Hovi