Skip to main content
Blogi

Luistimet jalkaan ja Kupittaalle!

By 8.2.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Mainiota helmikuista talvipäivää! Nyt kun ulkona on lunta ja pakkasta vaikka muille jakaa, kannattaa hyödyntää nämä otolliset olosuhteet talviurheiluun. Oma suosikkini on luistelu, joten Turkuun muutettuani oli mukavaa nähdä, että luistelukenttiä kyllä löytyy. Mikäli luistelun ohessa haluaa myös läimiä kiekkoa, löytyy siihen hyviä paikkoja, mutta näin pelkälle kaunoluistelijalle paras vaihtoehto on Kupittaan luistelumato.

Luistelumadon idea on yksinkertainen – mutkittelevaa n. 500 metrin mittaista rataa kierretään luistellen kaikki samaan suuntaan. Ei tarvitse pelätä saavansa kiekon kalloonsa ja saa luistella juuri omalla tahdillaan. Siinä luistellessa tulee ihan huomaamatta luisteltua kierros kierroksen perään ja saatua hyvää liikuntaa (luistelu käy yllättävän hyvästä ja monipuolisesta treenistä).

Minulla on omat luistimet, mutta mikäli sellaisia ei satu omistamaan, löytyy Kupittaalta myös luistimien vuokrauspiste. Piste on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 17-20 sekä lisäksi viikonloppuisin klo 10-18. Luistinten vuokra ei päätä huimaa, sillä hinta on vain 5 euroa ja opiskelijalta 3 euroa.

Nyt kun pakkasilmoja vielä riittää, suosittelen ehdottomasti nappaamaan kaverin mukaan ja lähtemään jäälle! Retken voi kruunata pakkaamalla mukaan lämmintä juomaa evääksi – mikä sen parempaa kuin nauttia kuumaa kaakaota tai teetä kylmässä pakkassäässä posket punaisina luistelun jälkeen?

Ps. Viime vuonna oli luistelukenttien lisäksi mahdollista päästä luistelemaan myös Aurajoen jäälle. Nuo kelit sattuivat sellaiseen aikaan keväästä, että itselläni ei muka ”ollut aikaa” käydä tuota ihmettä kokeilemassa – nyt jälkeenpäin tietysti harmittaa. Vielä eivät jäät tänä vuonna taida olla niin paksut, että joelle uskaltaisi, mutta olen toiveikas. Myös luonnonjäälle jollekin järvelle olisi mahtavaa päästä luistelemaan.