Skip to main content
Blogi

Laivalla Tukholmaan

Kun ystäväni lähettivät viestin, että lähtisinkö heidän kanssa kesällä Tukholmaan, en voinu kieltäytyä tarjouksesta. Niinpä aloimme suunnitella yhteistä lomareissua Turusta Tukholmaan. Olen aiemmin vain risteillyt lähinnä vuorokauden mittaisia tai yön yli kestäviä matkoja laivalla, mutta nyt päätimme matkustaa niin, että olisimme päivän laivalla, jonka jälkeen viettäisimme pari päivää Tukholmassa ja saapuisimme takaisin Turkuun yölaivalla.

Päivä laivalla kuulosti ensialkuun vaivalloiselta ja pitkältä. En tykkää viettää aikaa kulkuvälineissä ja 7 tunnin junamatkat Pohjois-Savoon ovat aina yhtä stressaavia useiden vaihtojen takia. Laivassa tekemistä kuitenkin olisi eri tavalla kuin junassa. Ja lisäksi siellä olisi tilaa liikkua. Niimpä suuntasimme aamulla terminaaliin ja hyppäsimme laivaan. Ystäväni etsi käsiinsä päivän aikataulun ja huomasimme, että laivallahan olisi vaikka mitä ohjelmaa. Ensin suuntasimme karkkibingoon, sieltä taxfreeshoppaamaan, jonka jälkeen menimme nauttimaan pianomusiikista lasillisten äärellä ja lopuksi kävimme vielä syömässä. 11 tunnin laivassaolo tuntui lopulta hyvin mukavalta ja aika sujui yllättävän nopeasti. Illalla olimmekin jo perillä Tukholmassa.

Tukholmassa aikaa vietimme muun muassa syöden, vintagekauppoja kierrellen ja vain nauttien. Aivan hotellimme vieressä sijaitsi erittäin kaunis kahvila Gretas, joka oli sisustettu 20-luvun tyyliin ja jossa nautimme vaaleanpunaisia virvokkeita. Lähellä sijaitsi myös hyvin monipuolinen vintageliike Beyond Retro. Lisäksi löysimme useamman kivan second hand -liikkeen Södermalmilla. Siellä söimme myös todella hyvää pitsaa Omnipollos hatt -nimisessä ravintolassa. Yllättävän vesisateen iskiessä piipahdimme myös muutamassa kirjakaupassa. Huomasin ensimmäistä kertaa, että Tukholmassa on todella paljon muutakin nähtävää, kuin vain keskusta ja vanhakaupunki. Valitettavasti paljon jäi vielä näkemättä, mutta aivan varmasi suuntaan kaupunkiin vielä uudelleen lähiaikoina!

Matkamme viimeisenä iltava lähdimme seilaamaan takaisin Turkuun. Jälleen laivalla olisi ollut vaikka mitä ohjelmaa, mutta lopulta päädyimme vain ihastelemaan auringonlaskua ja nousevaa kuuta.

Bloggari: Oona Seppänen