Skip to main content
Blogi

Lähdetäänkö jokilaivoille?

Turussa on monia omintakeisia juttuja ja yksi niistä on ehdottomasti jokilaivat. Siis laivat, jotka nököttävät kaupungissa joen molemmin puolin ja toimivat kesäisin ravintoloina ja baareina ja kuuluvat kiinteästi Turun kaupunkikuvaan.

Ensimmäinen kosketukseni jokilaivoihin oli pääsykoekeväänä. Pääsykokeen jälkeen kävin ystävieni kanssa eräällä laivalla nauttimassa drinkit onnistuneen pääsykoekevään kunniaksi. Turkuun muutettuani jokilaivat ovat tulleet tutummiksi, sillä kesäisin ne ovat yleinen hengailupaikka. Hinnat ovat hieman normaalia baaria tyyriimmät, mutta kyllähän sitä välillä muutaman ylimääräisen euron maksaa jokilaivojen ainutlaatuisesta – sanoisin jopa keskieurooppalaisesta – tunnelmasta.

Keväisin Turussa järjestetään myös suuri opiskelijatapahtuma, Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto (tuttavallisemmin AATU). Kyseessä ovat approt eli baarikierros, jolla kerätään pisteitä vierailluista baareista. AATU ei kuitenkaan ole aivan perinteinen kierros, sillä suurin osa suorituspisteistä on nimenomaan jokilaivoja. Itse olen osallistunut AATUun kerran, ja se oli ehdottomasti yksi parhaista opiskelijatapahtumista – ensi keväänä kannattaa siis olla kärppänä paikalla lipunmyynnin alkaessa, liput menevät kuin kuumille kiville!

Toki jokilaivoilla pääsee tekemään myös muutakin kuin nauttimaan drinkkejä – oma suosikkini, Aussie Bar, järjestää kesäisin lattari-iltoja, jolloin jokilaivalla kaikuvat salsan, bachatan ja kizomban rytmit. Tanssijoita on aina paljon paikalla, ja tunnelma on katossa. Ehdottomasti Turun parhaat lattaribileet!

Pikku hiljaa syksyn tullen jokilaivat sulkevat ovensa, mutta vielä on aikaa käväistä tsekkaamassa tämä Turun ainutlaatuisuus. Siispä kaverit kainaloon ja jokilaivoja kohti!

Bloggari: Heta Hovi