Skip to main content
Blogi

Kuivashampoo keittiöstä

By 18.1.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

 

Olen pitkään etsinyt hyvää kuivashampoota. Minulla on melko rasvoittuva päänahka ja yritän pidentää hiusten pesuväliä ja tässä auttaa kuivapesu. Aiemmin etsin kaupan kuivashampoovalikoimista sopivaa, mutta nyt olen alkanut etsiä luonnonmukaista vaihtoehtoa. Suihkutettavat kuivashampoot käyvät henkeen, maksavat paljon ja vaikka tyhjän pakkauksen voisikin laittaa metallinkeräykseen, eikö olisi kätevämpää käyttää jotain jo kotoa löytyvää ainetta hiusten raikastamiseen? Kylpyhuoneen kaappeihin kerääntyy jatkuvasti mitä erilaisimpia hiustenhoitotuotteita, joten eikö olisi hyvä, jos edes yhden voisi korvata jollain muulla?

 Googlettamalla olen löytänyt monia eri vaihtoehtoja kuten ruoka-aineiden käyttämistä kuivashampoona. Kuivashampoon tarkoitus on kuivattaa päänahassa oleva rasva ja siihen tarkoitukseen käy hyvin myös monet elintarvikkeiksi tarkoitetut tuotteet. Seuraavaksi esittelen omat testaukseni.

Ensimmäisenä kokeilin ruokasoodaa. Helpon levittävyyden ansiosta ruokasoodan saa hierottua melko kätevästi päähankaan. Ruokasoodan pienestä paketista on helppo sirotella suoraan jauhoa päänahkaan, mutta silti on varottava, ettei koko purkin sisältö valahda päälle. Valitettavasti ruokasooda ei kuitenkaan vienyt rasvaisuutta juuri minnekään, vaan jätti jälkeensä vain hieman jämäkämmän tuntuiseksi hiukset. Ehkä tuotetta voisi käyttää kohottamaan hiuksia, mutta kuivashampooksi se ei ainakaan minulla toiminut.

Perunajauhoja neuvottiin myös kokeilemaan. Kaadoin jauhoa pienen määrän tyhjäksi jääneeseen maustesirottimeen ja sen avulla levitin jauhot hiuksiini. Heti hiukset tuntuivat ja näyttivät jo puhtaammilta. Hieroin jauhot vielä joka puolelle hiuksia sormin ja sen jälkeen harjasin tiheällä kammalla. Vaikka perunajauho toimi hyvin rasvaiseen päänahkaan, jätti se hiukset todella hilseisen näköisiksi. Ei jatkoon.

Päätin vielä antaa kolmannelle vaihtoehdolle mahdollisuuden: nimittäin kaikkien kotoa löytyvälle vehnäjauholle. Kaadoin jälleen jauhoja maustesirottimeen, jonka avulla levittäminen hiuksiin onnistui moitteetta. Sitten hieroin jauhot käsin päänahkaan. Jälleen hiukset tulivat nopeasti paljon puhtaammaksi, mutta annoin jauhojen vaikuttaa vielä vähän aikaa päänahassa. Harjatessa jauhoa irtosi aika lailla kampaan, mutta hiuksiin jäi vain vähän näkyvästi vehnäjauhoa. Tutkin päänahkaa ja näytti siltä, että hiukset ihan oikeasti puhdistuivat ja niistä tuli vielä todella tukevan tuntuiset ja tuuheat. Miinuksena kuitenkin se, että vaikka melko vaaleahiuksinen olenkin, omaan silmääni päänahka jäi hieman vaaleammaksi, mutta luultavasti sitä ei kukaan muu huomaa.

Eli omien testitulosteni ansiosta en aio ostaa enää erikseen kuivashampoota, vaan hiusten raikastusta varten kävelen vain keittiön kuivakaapilleni, kaivan esiin vanhan kunnon vehnäjauhon ja sirotan sitä hieman hiuksiini ja olen valmis! Kuivapesu ei tietenkään kokonaan korvaa normaalilla shampoolla tehtyä pesua, mutta sen avulla pesuväliä voi pidentää, jolloin shampoota ei kulu niin paljon ja luonto kiittää, kun hiusten pesuun kuluvaa vettä säästyy.

Kaikkien hiukset ovat tietenkin erilaisia, joten kannattaa kokeilla omaan päänahkaan sopivia tuotteita, mutta ainakin minä suosittelen vehnäjauhon kokeilemista. Tummiin hiuksiin vaalea vehnäjauho saattaa jäädä näkyviin paremmin, mutta silloin kannattaa sekoittaa kaakaojauhetta jauhon sekaan, jotta se tummenee. Myös kaakaojauhetta yksinään on suositeltu tummahiuksisille kuivashampooksi, mutta sitä en uskaltanut kokeilla oman vaalean hiusvärini takia.