Skip to main content
Blogi

Koti Nummenrannassa

Pääsin valokuvaamaan ystäväni Sannan kaunista asuntoa Nummenrantaan. Asunnossa on kaksi huonetta, tilava kylpyhuone, suloinen keittiö ja lasitettu parveke. Ikkunat antavat suoraan upouudelle Aitiopaikalle.

 

Ahkera matkailu ja ulkomailla asuminen ovat tuoneet Sannan asuntoon matkamuistoja, mutta suomalaistakaan designia ei ole unohdettu. Sanna tykkää panostaa laatuun ja tästä kielivätkin hänen asunnossaan esimerkiksi Vallilan verhot ja rekissä roikkuvat Marimekon vaatteet ja laukut. Seinät ovat koristeltu hyllyillä ja kauniilla tauluilla. Kirjahylly huokuu historian havinaa ja muistoja menneiltä ajoilta on havaittavissa myös sisustuksessa. Esimerkiksi ihana vanha radio, käytetyt peltipurkit ja kuva isoisästä kertovat omia tarinoitaan. Lattialle ja hyllyille asetetut viherkasvit tuovat väriä ja luovat kodikkuutta. Nummenrannassa Sanna on viihtynyt hyvin sen sijainnin ansiosta. Yliopistolle pääsee kävellen parissa minuutissa ja keskustaan kulkee nopeasti pyörällä tai bussilla.

Nummenranta on hyvällä sijainnilla ja tilavilla ja valoisilla asunnoilla varustettu TYS:n asuntokohde. Talot sijaitsevat jokivarren tuntumassa ja esimerkiksi matka jokirantaa lenkkeilemään sujuu käden käänteessä. Yliopiston lähimmät rakennukset sijaitsevat aivan nurkan takana, tuskin edes puolen kilometrin päässä. Nummenrannan talot ovat rakennettu 2004-2008 välisenä aikana ja asunnot hehkuvat vieläkin uutuuttaan. Puhtaan valkoiset seinät auttavat sisustamaan asunnot juuri oman maun mukaan. Tilavat kylpyhuoneet ja lasitetut parvekkeet luovat arkeen hieman luksusta. Joistakin taloista löytyy myös sauna, joka yleensä sijaitsee talon ylimmässä kerroksessa ja luonnollisesti maisemat saunan yhteydessä olevalta parvekkeelta ovat hyvät.

Bloggari: Oona Seppänen