Skip to main content
Blogi

Kirppari-ihmisen aarreaitta

By 23.1.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Minä pidän paljon kirpputoreilla käymisestä. Turussa olen käynyt muutamallakin eri kirpputorilla, mutta oma suosikkini on ehdottomasti Manhattanin Kirppis-Center. Se on niin valtava, että millään muulla kirpputorilla ei tarvitse samana päivänä käydäkään – hyvä jos koko Kirppis-Centerin jaksaa koluta läpi. Konsepti on ihan perinteinen itsepalvelukirppis, ja tavaraa löytyy tietysti kaikenlaista. Itse tykkään bongailla kirppareilta vaatteita, astioita ja sisustusjuttuja – olen löytänyt kirpputorilta muunmuassa hienot Star wars- ja Game of Thrones-lasit sekä hauskat possusirottimet. Kirpputorilta saattaa löytyä todella hienoja aarteita todella halvalla hinnalla!

Kirppari on kätevä tapa päästä eroon vaatteista ja tavaroista, joita ei enää tarvitse. Itse olen vienyt Kirppis-Centerille tavaroita myytäväksi pari kertaa – tälläkin hetkellä minulla on menossa viikon pöytävaraus ja olen päässyt eroon jo isosta kasasta tarpeetonta tavaraa. Koska Kirppis-Center on niin valtava, on kävijämäärä myös melkoinen, ja tavara liikkuu nopeasti ja tehokkaasti. Tietysti osasyynä hyvään menekkiin on varmasti se, että olen hinnoitellut tavarat tosi halvoiksi, sillä tarkoituksenani on vain päästä tarpeettomista tavaroista eroon eikä tienata miljoonia 🙂 En ole oikein koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka myyvät kirpputorilla t-paitaa 20 eurolla. Eikö se halpuus tavallaan kuulu kirpputorin käsitteeseen? Kirppis-Centerin pöytävuokra 32€/vko on mielestäni ihan kohtuullinen, ja lisäksi myydyistä tavaroista menee 5% provisio. Saahan tuon edestä jo tavaraa myydä, mutta itse en ole ainakaan koskaan vielä jäänyt tappiolle.

Kirppis-Centerillä on myös itsemyyntipuoli, josta saa pöydän halvemmalla vuokralla ja pääsee myymään tavaroitaan itse. Ennen itsepalvelupuolelle siirtymistä kävin pari kertaa itse myymässä tavaroitani, mutta ihmiset eivät juurikaan käyneet itsemyyntipuolella ja tyytyväinen sai olla, jos sai edes pöytävuokran takaisin. Oma hauskuutensa siinä tietysti on, kun näkee itse ostajat ja pääsee neuvottelemaan ja tinkimään hinnoista, mutta joutuuhan siinä istuskelemaan lähes tyhjän panttina monta tuntia. Ei ehkä vaivan väärti. Tietysti hyviäkin itsemyyntikirpputoreja on, ja varsinkin kesäiset ulkokirppikset sopivat itsemyyntikirppiksiksi mainiosti.

Mikäli haluaa testata uutta hyvää kirpparia, suosittelen ehdottomasti Manhattanin Kirppis-Centeriä. Matkaan kannattaa lähteä täydellä vatsalla, sillä aikaa saattaa hyvinkin vierähtää muutama tunti, ja kärsivällisyyttä on myös hyvä varata mukaan, sillä ruuhkaisina päivinä ihmisiä todella riittää! Myös omien tavaroiden myyminen on helppoa ja vaivatonta, paikka varataan ja maksetaan ensin netissä, myös tavaroiden hinnoittelulaput voi tehdä netissä ja käydä sitten hakemassa ne suoraan kirpparilta ja viedä valmiiksi hinnoitellut tavarat myyntipaikalle. Hauskinta on mielestäni myynnin seurantasivu, josta voi reaaliaikaisesti seurata, mitkä kaikki tavarat on jo myyty.

ps. Lisävinkkinä voisin mainita, että Facebook-kirpputorit ovat myös älyttömän käteviä, jos haluaa eroon vain pienestä määrästä tavaraa tai ei jaksa nähdä sitä vaivaa, että roudaisi tavaroita myyntipaikalle – ja säästyy tietysti pöytävuokralta. Itse olen useinkin hyödyntänyt Turun Facebook-kirpparia, johon tulee päivittäin paljon uusia myynti-ilmoituksia ja jossa on kätevää sopia tavaroidenvaihtotreffit esimerkiksi koulumatkan varrelle. Helppoa ja vaivatonta!