Skip to main content
Blogi

Kevätretki Ruissaloon

Tein kevätretken Ruissaloon, tai oikeastaan sään puolesta sitä voisi sanoa kesäretkeksi. Aurinko helli lämmöllä koko päivän ja useiden kilometrien mittainen pyöräilymatka sujui käden käänteessä vehreitä maisemia katsellen.

Ruissalo on oiva paikka pyöräretken kohteeksi. Matka ei ole liian pitkä ja nähtävää perillä on jos jonkinmoista. Esimerkiksi oma seikkailuni suuntasi Turun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kautta Ruissalon kärkeen Villa Saaroon kahville ja lopuksi uimarannalle kirjaa lukemaan ja nauttimaan auringosta. Kasvitieteellisessä oli vaikka mitä nähtävää ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä, jos Ruissalossa päin liikkuu. Ulkopuutarha on ilmainen ja sisätiloihin pääsemisestäkään ei tarvitse opiskelijan maksaa kuin 5 euroa. Tähän aikaan eivät ulkopuutarhan kaikki kasvit olleet vielä ehtineet kukkia. Parhaimman kukkaloistoon alue puhkeaa vasta myöhemmin kesällä.

Hyvät ja toimivat pyörätiet vievät helposti ja nopeasti niin kansanpuistoon, mielenkiintoisille luontopoluille, uimarannoille, kahviloihin tai vaikka golfkentälle. Samalla voi ihailla pitsihuviloita ja ohi kulkevia laivoja.

Pyörän lisäksi Ruissaloon pääsee myös bussilla (numero 8) ja kesäisin vesibussilla.

Bloggari: Oona Seppänen