Skip to main content
Blogi

Keväisiä mietteitä – missä mennään?

Toukokuu, kevään viimeinen kuukausi, kolkuttelee jo ovella. Monelle opiskelijalle se tarkoittaa sitä, että kouluhommat alkavat olla paketissa ja pikku hiljaa on aika valmistautua kesän viettoon – toisella paikkakunnalla töissä, kotikonnuilla lomailemassa, reissussa, missä nyt kukin sattuu kesäänsä viettämäänkään. Viime vuonna minulla alkoi kesäloma opinnoista melko aikaisin toukokuussa, ja ennen kesäkuussa alkavia töitä ehdin vähän lomaillakin. Tänä vuonna opinnot jatkuvat aivan toukokuun viimeiselle viikolle asti.

Mitä minulla sitten on vielä meneillään? Legal English 4, yliopiston viimeinen pakollinen englanninkurssi, on yhtä pientä tehtävää vaille valmis ja espanjan jatkokurssista pitäisi käydä vielä tekemässä tentti. Lisäksi pitäisi palauttaa viimeinen versio EU-oikeuden seminaarityöstä, kirjoittaa immateriaalioikeuden seminaarityö sekä tehdä vielä molemmista kursseista tentit. Jos hyvin käy, tokokuun lopulla ollaan tilanteessa, jossa jäljellä ovat enää syventävät opinnot ja gradu. Hui.

Varsinaisia luentoja minulla ei enää tänä keväänä ole, vaan jäljellä olevat opinnot saa tehdä omissa oloissaan – sopii minulle, sillä olen ehdottomasti enemmän yksinäinen pänttääjä kuin luennolla istuja. Olen huomannut, että saan varsinkin näin keväisin paremmin hommia tehtyä kirjastossa, joten tulen todennäköisesti käyttämään suuren osan ajastani Calonian kirjastossa naputellen seminaaritöitä ja lukien oikeuskirjallisuutta. Odotan tätä kuukautta oikeastaan innolla – nyt kun Spex on ohi, jää aikaa opiskelulle enemmän.

Ei tämä toukokuu kuitenkaan aivan pelkäksi pänttäämiseksi mene. Lauantaina 4.5. tanssitaan Turun Logomossa rock’n’swing-tanssien SM-kisat, joihin osallistun kisaparini kanssa. Lisäksi kesälavakausi polkaistiin käyntiin pääsiäisenä, joten viikonloppuisin tulee varmasti tehtyä monia tanssireissuja. Puolessavälissä toukokuuta juhlitaan minun 23-vuotispäivääni, ja seuraavana viikonloppuna jännitetään Euroviisufinaalia. Niin ja Spexin karonkkaankin pitäisi ehtiä!

Vauhdikkaan toukokuun jälkeen seuraa kesäkuu, ja varmasti yksi elämäni suurimmista seikkailuista. Olen lähdössä Galápagossaarille vapaaehtoistyöhön ja sen jälkeen kahdeksi viikoksi Kuubaan lomailemaan. Lennot ja majoitukset on varattu, rokotukset hankittu ja hommat muutenkin aika lailla selvillä, mutta vähän minua silti jännittää. Reissusta tulen todennäköisesti höpöttelemään tänne blogin puolellekin vielä enemmän – pysykäähän kuulolla 🙂 Suomeen palattuani on ohjelmassa 10 päivän tanssileiri ja koko elokuu lomaa. En muista, milloin olisin oikeasti pitänyt näin paljon lomaa sitten yläasteen. Aion nauttia joka hetkestä!