Skip to main content
Blogi

Kesälomakohteena Tampere

Turkulaiset tunnetusti suhtautuvat hieman epäillen Tampereeseen ja tamperelaisiin, mutta myös turkulainen voi viihtyä Tampereella – ainakin muutaman päivän.

Päätin lähteä pienellä kotimaanmatkalle kierrellen ensin Pohjois-Savossa ja sitten Tampereella ja Helsingissä. Helsinki tuntuu paikalta, minne Turusta pääsee nopeasti ja minne tulee lähdettyä paljon helpommin kuin Tampereelle, vaikka molempiin kaupunkeihin junamatka Turusta kestää yhtä kauan.

Minun kohdallani Tampere on hyvä paikka lähteä pienellä lomalle, sillä pääsen asettumaan siskoni luo vierailun ajaksi. Yleensä saan myös hänestä matkaoppaan Tampereen kaduille. Jo useamman kerran kaupungissa käyneenä minusta silti tuntuu, että jokaisella vierailulla löydän aina jotain uutta ihmeteltävää ja ihasteltavaa.

Tällä kertaa kesäreissuni kesti pari päivää ja harmikseni juuri keskustaan suuntautunut lomapäivä sijoittui maanantaille. Maanantai on muuten hyvä päivä kaupunkilomalle, sillä silloin ei juurikaan ole muita esimerkiksi ravintoloissa tai terasseilla, mutta museot eivät ole juuri milloinkaan auki viikon ensimmäisenä päivänä. No, onneksi keksimme muuta tekemistä kuten ruokailua, auringosta nauttimista, vintagekauppojen kiertelyä, kirjashoppailuja, pyöräilyä ja ruusutarhan ihailua.

Kävimme esimerkiksi Ratinan Periscope -terassilla ihastelemassa kaupunkia kattojen yltä ja pyöräilimme läpi vehreän ja kukkaloistoon puhjenneen Hatanpään Arboretum -puutarhan. Lisäksi Tampereella on valtavasti museoita ja teattereita, missä vierailla. Aiemmilla Tampere-reissuillani olen vieraillut esimerkiksi monipuolisessa Tampereen Työväen Teatterissa, joka tarjoaa paljon erilaista teatteriviihdettä. Tampereen museotarjonnasta nostan esille ihanan Särkänniemessä sijaitsevan Sara Hildénin taidemuseon. Museossa on esillä niin maalauksia, veistoksia kuin piirustuksiakin. Vaihtuva näyttely yläkerrassa tuo maailmalla kuulujen nimien taidetta museovieraiden nähtäväksi.

Bloggari: Oona Seppänen