Skip to main content
Blogi

Kesäinen kanttarellipasta

Pastan suurkuluttajana rakastan kokeilla uudenlaisia variaatioita lempipastoistani. Herkkusienipastaa olen tehnyt niin tomaattimurskasta kuin ruokakermastakin, mutta aiemmin en ole kokeillut itsetekemää pastakastiketta kanttarelleista.

Niinpä suuntasin Turun kauppatorille – tai oikeastaan kävelykadulle, josta ostin puoli litraa kyseisiä sieniä ja päätin valmistaa niistä kastikkeen. Kaupasta ostin vielä sipulinipun, kaksi kaurakermaa ja tagliatellepastaa.

Tässäpä siis tekemäni kastikkeen ohje:

0,5 l kanttarelleja

4 dl kaurakermaa

3 sipulia varsineen

suolaa maun mukaan

ripaus mustapippuria

Koska en ole aiemmin valmistanut itse sieniä, en osannut oikein tehdä muuta kuin pestä ja paistaa ne pannulla margariinissa. Maustoin lopuksi suolalla ja pippurilla paistetut sienet ja kuullotetut sipulit ja niiden varret. Lopuksi lisäsin kermat ja annoin hautua noin parikymmentä minuuttia. Tagliatellen laitoin keittymään hieman ennen kastikkeen valmistumista.

Kastikkeesta tuli erinomaista, vaikka itse sanonkin! Tämä resepti on myös täysin vegaaninen, jos käyttää paistossa kasvisrasvalevitettä ja kaurakermaa. Hintaa kastikkeelle tuli vajaa 8 euroa, kun puoli litraa kanttarelleja maksoi 4 euroa.

Tästä määrästä tuli noin neljä annosta. Jos sieniä haluaa enemmän, voi niitä toki laittaa niin paljon kun pannuun mahtuu. Ne hieman kutistuvat paistaessa. Tähän kastikkeeseen voi myös lisätä muita aineksia halutessaan kuten kesäkurpitsaa ja valkosipulia. Kastikkeen voi tarjoilla lempipastan tai vaikkapa uusien perunoiden kanssa.

Bloggari: Oona Seppänen