Skip to main content
Blogi

Kesä ja lavatanssit kuuluvat yhteen

Kesä on varsinaista lavatanssien kulta-aikaa. Kesälavat ovat olleet auki jo kauan, jotkut jopa huhtikuusta asti, mutta kesäkuu ja heinäkuu ovat kesälavojen parasta sesonkia. Turku on tanssijalle hyvä kaupunki, sillä monet kesälavat ovat inhimillisen ajomatkan päässä, ja ihan Turun sisältäkin löytyy hyviä kesätanssipaikkoja.

Littoisten lavan pihataidetta Kaarinassa. Littoisissa pääsee nauttimaan tansseista ja tanssikursseista melkein jokaisena viikonpäivänä!

Littoisten lava, Kaarina

Littoisten tanssilava on Turusta pyöräilymatkan päässä, ja Fölikin kuljettaa mukavasti sinne ja takaisin. Littoisten lavalla on tansseja kesätorstaisin, ja Turun tanssiseurat järjestävät myös tanssibileitä – kesällä on tiedossa ainakin lattaribileet ja rock’n’swing-bileet.

Littoisten lava sijaitsee aivan Littoistenjärven rannalla, joten tansseista voi halutessaan pulahtaa vaikka uimaan. Uimaranta on mukavan matala ja hiekkarannalla voi paistatella päivää vaikka pidemmänkin aikaa.

Ps. Littoisten lavalla järjestetään myös koko kesän ajan Sekahaun tanssikursseja, joille alle 25-vuotiaat pääsevät kahdella eurolla!

Valasrannan lavan tunnelmallinen yö.

 

Uittamon lava, Turku

Uittamon lava on todella kaunis lava kätevästi Turussa. Lavalla pääsee tanssimaan sekä sisätiloissa että ulkoterassilla, mikäli sää vain sallii. Tansseja on perjantaisin ja sunnuntaisin, ja hyvien bändien paikalle sattuessa lavalta voi löytyä paljonkin turkulaista tanssinuorisoa. Varsinkin Hurman, Sinitaivaan ja Taikakuun tähdittäminä iltoina kannattaa ilmaantua paikalle.

Valasranta, Yläne

Mikäli jaksaa ajella Turusta hieman pidemmälle, on Valasrannan tanssilava Yläneellä aivan ehdoton must tanssikesään. Valasrantakin sijaitsee järven rannalla ja on todella tunnelmallinen paikka kesäisin. Paikalla on aina iso joukko tanssi-ihmisiä läheltä ja kaukaa – juhannuksena lavalla on sellainen tungos että tanssiminen voi olla haasteellista.

Esakallio toivottaa tanssikansan tervetuleeksi Somerolla, tänä kesänä tanssilipun hinta vain 12 euroa!

Valasrannalla järjestetään myös Valasrannan tanssileiri, joka on Suomen suurin seuratanssileiri. Leiri pidetään 19.-28.7. Minun kesääni Valasrannan leiri on kuulunut jo monta vuotta, ja tänäkin vuonna suuntaan sinne koko ajaksi.

Pappisten lava, Loimaa

Hieman Valasrantaa kauempana, mutta silti inhimillisen matkan päässä, on Pappisten lava, joka henkii romanttista vanhan ajan tanssitunnelmaa. Kuten monet muutkin kesälavat, Pappisten lavakin on järven rannalla. Kesälavareissulle ei siis koskaan kannata lähteä ilman uimapukua, sillä mikään ei viilennä niin mukavasti kuin pulahdus uimaan tanssien jälkeen!

Esakallio, Somero

Esakallio on jo hieman kauempana Turusta, mutta hyvän bändin perässä sinnekin ajelee. Minulle Esakallio on eräänlainen kotilava, sillä vielä vanhempien kanssa asuessani se oli yksi lähimpiä kesälavoja. Tanssilipun hinta on tänä kesänä yksi halvimmista, sillä se kustantaa vain 12 euroa. Esakalliolla on tänä vuonna luvassa melkomoiset juhannustanssit, sillä perjantaina lavalle nousevat Sinitaivas, Varjokuva sekä Finlanders – kaikki tanssiorkestereiden parhaimmistoa.

Ämyri on yksi perinteisimmistä ja tunnelmallisimmista tanssilavoista.

Ämyri, Somerniemi

Pienen matkan päässä Somerosta eteenpäin on Ämyrin tanssilava, joka järvenrannan sijaan sijaitsee kukkulalla. Ämyrissä on samanlaista vanhanajan tunnelmaa kuin Pappisten lavassakin, ja Ämyrillä olen tanssinut ehdottomasti elämäni parhaat juhannustanssit.

Bloggari: Heta Hovi