Skip to main content
Uutiset

Käyttökatkos tys.fi -verkkosivuilla 14.1.2022

Turun Ylioppilaskyläsäätiön verkkosivuilta (tys.fi) on 13.1.2022 klo 00,00 ja 14.1.2022 klo 13 välisenä aikana puuttunut SSL-sertifikaatti. Sertifikaatin puuttuminen johtui sertifikaatin vanhentumisesta. SSL on laajalti käytetty salausprotokolla, jonka toiminta perustuu sertifikaatteihin eli varmenteisiin. Sertifikaatin avulla verkkosivusto todistaa olevansa se, mikä se väittää olevansa. SSL-sertifikaatti osoittaa sivuston käyttäjille, että heidän yhteytensä verkkosivustolle ja sen kautta lähetetyt tiedot on asianmukaisesti suojattu.

SSL-sertifikaatin vanhenemisen vuoksi tys.fi -verkkosivulla on näkynyt sivuille navigoidessa varoitusilmoitus, jonka mukaan verkkosivu ei ole salattu. Jos ilmoituksen ohitti, ohjautui vierailija eteenpäin tys.fi -verkkosivun ulkopuoliselle sivustolle. Siirtyminen tälle sivulle tys.fi -verkkosivun sijaan johtui siitä, että SSL-sertifikaatin puuttuessa sivuston vierailija ohjautui eteenpäin tys.fi -verkkosivujen kanssa samalla palvelimella sijaitsevalle, aakkosjärjestyksessä ensimmäisenä olevalle verkkosivulle, jossa oli voimassa oleva SSL-sertifikaatti.

Vierailu tys.fi -verkkosivulla ei ole SSL-sertifikaatin puuttumisen aikana ollut mahdollista, eivätkä asiakkaiden tiedot ole voineet vaarantua. tys.fi -verkkosivut eivät kerää asiakkaiden henkilö- tai muita tietoja, vaan sivu kerää vain evästeitä eli tietoja sivuista, joilla kävijä verkkosivujen sisällä vierailee.

SSL-sertifikaatin puuttuminen ei ole koskenut Turun Ylioppilaskyläsäätiön muita verkkosivuja. Asukassivut (asukassivusto.tys.fi), asuntohakemus (hakemus.tampuuri.fi/tysmobi) ja kohdesivut (tys-markkinointihaku.etampuuri.fi/) ovat erillisiä verkkosivuja ja niillä on omat SSL-sertifikaattinsa, jotka ovat olleet voimassa www.tys.fi -verkkosivujen SSL-sertifikaatin vanhenemisen aikana.

Pahoittelemme käyttökatkoksesta aiheutunutta haittaa.