Skip to main content
Blogi

Joulumatka Berliiniin

By 3.1.201929 huhtikuun, 2019Ei vielä kommentteja

Viime viikolla teimme poikaystäväni kanssa jouluisen lomamatkan Berliiniin. Olimme yrittäneet löytää kohteen, joka tarjoaisi sopivasti nähtävää kuuden päivän matkalle, ja olisi myös eräänlainen ”joulun ihmemaa” – paljon joulutoreja ja mahdollisesti myös lunta. No, lunta ei Berliinissä ollut mutta joulumarkkinoita sitäkin enemmän. Ylitti kyllä odotukset matkakohteena!

Berliini on todella iso kaupunki ja tarjoaa paljon nähtävää pidemmällekin matkalle. Me majoituimme Ibis budget -ketjun hotellissa lähellä eläintarhaa. Hotelli oli oikein siisti ja mukava, juuri sopiva hintaansa nähden. Aamupalakin oli hyvä. Metroasema oli aivan vieressä, joten metrolla pääsi kätevästi keskustaan.

Oma suosikkini matkalla oli Berliinin valtava eläintarha. Osa eläimistä oli kylmän sään takia sisätiloissa tai talviunilla, ja kissapetoja ei näkynyt, koska niiden tilat olivat remontissa. Vaikka olikin hienoa nähdä eksoottisia eläimiä ja jääkarhu varsinkin oli suloinen, niin omaksi lempparikseni nousi silti alue, jolla käyskenteli vapaana vuohia ja lampaita, joita sai käydä syöttämässä ja rapsuttelemassa. 20 sentin kolikolla sai mukavan läjän pikku pellettejä, joihin vuohet olivat aivan hulluna. Eläintarhassa oli myös iso akvaariorakennus, jossa kävimme ihastelemassa mereneläviä ja omia lempieläimiäni – kilpikonnia.

Berliinissä ei tietenkään voi välttyä historialta. DDR-museo saa minulta suuret suositukset, koska siellä viihtyi monta tuntia lueskellen tietoiskuja ja katsellen videopätkiä. Museo oli hyvin osallistava – myös lapsia oli ajateltu – ja siellä pääsi esimerkiksi kokeilemaan Trabant-simulaattoria, joka oli rakennettu ihan oikeaan autoon. Kävimme myös katsomassa Berliinin muurin jäänteitä sekä Holokaustimuistomerkkiä keskustassa. Vanhaan muurinpätkään rakennettu East side gallery oli myös hyvin kiinnostava.

Joulumarkkinoita Berliinistä löytyi aivan joka kulman takaa. Me kävimme kiertämässä ehkä noin kuudet markkinat, niistä suosikkejani olivat keskustan Weihnachtsmarkt am Gendarmenmarkt ja Charlottenburgin linnan joulumarkkinat. Muita joulumarkkinoita olivat mm. Alexanderplatzin markkinat ja Potsdamer Platzin joulumarkkinat. Markkinoilta sai hyvää hehkuviiniä ja perinteisiä saksalaisia herkkuja. Myös käsitöiden ja joulukoristeiden valikoima oli mykistävä.

Ruokapaikkoja tuntui olevan hieman vaikea löytää, mutta ehdimme silti testata monen monta erilaista ravintolaa. Hard Rock Cafen hampurilaiset eivät petä koskaan, ja Maredo-ravintolasta sai vallan mainion kahden hengen pihvilautasen. Oman suosituksensa ansaitsee pieni ja tunnelmallinen Das Bonito -niminen viini- ja tapasbaari, jossa kävimme viimeisenä iltana nauttimassa viinilasilliset.

Mikään kaunis kaupunki Berliini ei mielestäni ole ja ihmisiä oli omaan makuuni aivan liikaa, mutta kyllä kaupungin omalaatuinen roheus kiehtoi. Ei ole mitenkään mahdotonta, että matkustaisin kyseiseen kaupunkiin joskus vielä uudestaan.