Skip to main content

Ilmastoystävällinen ja kestävä asuminen tehdään yhdessä

Kestävä opiskelija-asuminen tehdään yhdessä – säästämällä enrgiaa säästät luontoa

Ilmastoystävällinen ja kestävä asuminen on monen asian summa. Toisaalta se lähtee pienistä arjen valinnoista. Kuinka kauan vietän aikaa suihkussa? Miten pesen pyykkini? Millaisia tuotteita ostan kaupasta? Toisaalta asunnontarjoajana Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) mahdollistaa erilaisilla asumisen ratkaisuilla ympäristöystävällistä ja energiatehokkaampaa opiskelija-asumista.

Energian säästäminen on tärkeää ilmastonmuutoksen hillinnän, energian saatavuuden turvaamisen, tuontienergian tarpeen vähentämisen, energiakustannusten alentamisen ja ympäristönsuojelun vuoksi. Asuminen ja siihen liittyvä energian käyttö muodostaa kotitalouksien hiilijalanjäljestä liki kolmasosan. Siksi asumisen ympäristövaikutusten vähentämisessä olennaista on keskittyä energiansäästöön.

Testaa millainen vedenkuluttaja olet ja lähde mukaan 5 minuutin suihkuhaasteeseen!

Suomessa olemme tottuneet runsaisiin puhtaan ja juomakelpoisen veden varantoihin, mutta vesi ei ole itsestäänselvyys, sillä sen tuottaminen ja lämmittäminen kuluttavat paljon energiaa.

1,5 asteen elämä –kampanjassa Turun Ylioppilaskyläsäätiö haastaa asukkaansa, ja miksei muutkin turkulaiset, pohtimaan omaa vedenkulutustaan ja vähentämään suihkussa viettämänsä ajan 5 minuuttiin.

Mukaan haasteeseen pääset hakemalla oman 5 minuutin suihkutiimalasin asukastoimistoltamme ja viemällä sen mukaasi seuraavaan suihkutteluhetkeesi. Onnistutko hoitamaan koko pesuhetken ennen tiimalasin hiekan valumista loppuun? Seppä ei tarvitse olla syntyessään, vaan suihkussa vietettyä aikaa voi pyrkiä vähentämään hiljalleen koko kampanjan ajan. Vaihtamalla päivittäisen suihkun esimerkiksi 10 minuutista viiteen minuuttiin säästät 60 litraa vettä per suihkukerta!

Halutessasi voit myös leikkimielisellä testillämme selvittää millainen eläinkunnan vedenkuluttaja olet ja samalla napata lisää vedensäästövinkkejä takataskuusi. Testin pääset tekemään täällä: Millainen vedenkuluttaja olet? Testaa!

Lähde mukaan!

Testaa millainen vedenkuluttaja olet!
Hae TYS:n toimistolta suihkutiimalasi!
Nappaa talteen vedensäästövinkit!

TYS mahdollistaa erilaisilla asumisen ratkaisuilla ympäristöystävällistä ja energiatehokkaampaa opiskelija-asumista

Turun Ylioppilaskyläsäätiö panostaa myös kiinteistöissään ja asunnoissaan erilaisiin ratkaisuihin, joilla pyritään pienentämään asumisen hiilijalanjälkeä ja mahdollistamaan asukkaidemme 1,5 asteen elämää. Kampanjan aikana kerromme lisää esimerkiksi asuntokohteiden katolle asennettavista aurinkopaneeleista, Ylioppilaskylän alueella käynnissä oleva RESPONSE-hankkeesta sekä säätiön vuoteen 2029 tähtäävästä hiilineutraaliustavoitteesta.

Turun kaupungin 1,5 asteen elämä -kampanja

Turun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2029. Se on rohkea tavoite, ja mukaan tarvitaan kaikki kaupunkilaiset. 1,5 asteen elämä on kampanja, jonka avulla Turku haluaa kannustaa asukkaita ja yrityksiä tekemään ilmastoystävällisiä valintoja. Teot voivat olla pieniä ja helppoja arjen tekoja, mullistavia keksintöjä tai kaikkea siltä väliltä.

On myös hyvä muistaa, että ilmastoystävällinen elämä ei ole luopumista ja kurjuutta, vaan se tuo myös terveyttä ja hyvinvointia elämäämme ja synnyttää parhaimmillaan uutta liiketoimintaa.

Kampanja perustuu Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.

#hiilineutraali2029 #turku #kylmääki

Vieraile kampanjan kotisivuilla www.turku.fi/ilmasto

Hae TYS-asuntoa jo tänään!

Täytä hakulomake