Skip to main content
Blogi

Ajelulla Låna-veneellä

Vuokrasimme ystävien kanssa kauniina kesäpäivänä Turun jokirannasta Låna-veneen. Söimme eväitä, joimme virvokkeita ja jutustelimme mukavia samalla, kun livuimme ohi kauneimman Turun. Vaikka kaupunkia olemme katselleet joen molemmin puolin, esittäytyi se täysin eri kulmasta, joelta katsottuna jälleen erilaisena ja sen ansiosta erityisen mielenkiintoisena. Seilasimme kasarihittien (kyllä, veneissä on Bluetooth-kaiuttimet) tahdittamana Förin ja jokilaivojen ohi ja vilkuttelimme vastaantulijoille. Kulku oli tasaista ja lempeää. Vaikka etenimme hyvää vauhtia, lämmin auringonpaiste voitti silti viilentävän tuulen.

Olimme tehneet varaukset jo etukäteen, mutta vuokraus onnistuu myös paikanpäältä. Veneeseen päästyämme meille annettiin hyvät ja tarkat ohjeet kuinka olla veneessä, ohjata sitä tai millaisella alueella saamme veneellä ajaa. Meille myös sanottiin, että tunnissa ehdimme ajaa Suomen joutsenelle ja takaisin. Neuvo osoittautui myöhemmin oikeaksi, sillä tarkalleen tähän matkaan meni 56 minuuttia.

Låna-veneellä ajelu ei ole vain hauskaa, vaan myös ekologista. Vene kulkee kokonaan sähköllä, joten seilatessa ei tarvitse pohtia ympäristön saastuttamista – kunhan ei heitä jokeen roskia! Niin lähellä vettä saimme huomata myös joen epäpuhtauden ja keräsimmekin sieltä muutamia isoja roskia pois. Joki ei nielaise sinne heitettyjä roskia, vaan ne jäävät kellumaan kaikkien nähtäväksi.

Koska meitä oli veneessä yhtä aikaa monta, ei ajelulle jäänyt paljoakaan hintaa. Lånan lainaaminen tunniksi maksaa 59 euroa ja veneeseen mahtuu 2-8 henkilöä kerrallaan. Kuulema myös lemmikit ovat tervetulleita veneilemään.

Kaiken kaikkiaan Låna-veneajelu oli miellyttävä kokemus. Turussa jo viisi vuotta asuneena, tämä veneajelu toi aivan uusia näkökulmia tutkia kaupunkia ja Aurajokea lähemmin. Veneestä putoamista ei tarvinnut pelätä, sillä vaikka kooltaan Låna ei ole valtava, on se tukevaa tekoa ja veneessä tunsi olonsa turvalliseksi ja vakaaksi.

Bloggari: Oona Seppänen