Tervetuloa asumaan TYS:lle!

Tältä sivulta löydät tärkeimmät tiedot sisäänmuutosta.

Sisäänmuutto

Muuttopäivä

Muuttopäivä on yleensä kuukauden ensimmäinen arkipäivä, poislukien siis viikonloput ja pyhäpäivät. Uusi asukas saa avaimet muuttopäivänä klo 12 alkaen. Lain mukaan edellisen asukkaan on tällöin annettava vähintään puolet asunnosta uuden asukkaan käyttöön. Yleinen käytäntö on, että poismuutto tapahtuu jo vuokrasopimuksen päättymispäivänä (eli kuukauden viimeisenä päivänä).

Muuttoilmoitus

Muista tehdä muuttoilmoitus! Voit tehdä sen netissä www.posti.fi/muuttoilmoitus/ tai www.vaestorekisterikeskus.fi. Suositus on tehdä muuttoilmoitus viimeistään viikkoa ennen muuttoa.

Huolehdi lisäksi, että asuntosi ulko-ovessa on nimesi. Saat nimilapun vuokrasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä asukastoimistosta. Saat toimistolta myös haluessasi tarran ulko-oveen ”ei mainoksia” ja ”lemmikkejä asunnossa”.

Asukassivut

TYS:n asukassivut palvelevat laajasti asumiseen liittyvissä asioissa. Sähköisten palvelujen kautta voit mm. tehdä sisäisen siirron hakemuksen, vikailmoitukset, löytää lasku- ja maksutiedot, hoitaa sauna- ja pesulavaraukset, autopaikat ja varastot, lomakkeet, viestit, irtisanominen jne.

Asukkaille lähetetään koko vuoden vuokralaskut sähköpostitse sopimuksen alussa, vaihtoehtoisesti voit valita nettipankissasi laskun vastaanottamisen e-laskuna. Laskut löytyvät aina myös asukassivuiltasi. Vuokralaskun eräpäivä on joka kuun 6. päivä, viitenumero pysyy samana koko vuoden.

Huom! Pidäthän sähköpostisi ajan tasalla asukassivuilla, jotta kaikki tärkeät tiedotteet tavoittavat sinut. Tarkistathan myös ettei TYSsin viestit mene roskapostiin.

Avaimet ja päivystysnumero

Uusi asukas saa avaimen asukastoimistosta kuun ensimmäisenä arkipäivänä klo 12 alkaen. Avaimen voi noutaa myös myöhemmin, asukastoimiston aukioloaikojen puitteissa. Tullessasi hakemaan avainta, ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja varmista, että vakuusmaksu on maksettu.

Mikäli poismuuttava asukas haluaa luovuttaa avaimet suoraan uudelle asukkaalle esimerkiksi viikonloppuna, suosittelemme varmistamaan etukäteen asukastoimistolta kuka asuntoon on muuttamassa. Molempien, sekä pois- että sisäänmuuttavan asukkaan, tulee osaltaan kuitata avaintenluovutussopimus sähköisissä palveluissa.

Jos vuokrasopimus on allekirjoitettu etukäteen tai sähköisesti ja asiasta on erikseen sovittu, avaimet voi noutaa myös asukastoimiston aukioloaikojen ulkopuolella. Katso lisätietoja avainten noutamisesta toimiston aukioloaikojen ulkopuolella täältä.

Toimiston aukioloaikojen ulkopuolella ovien avauksesta ja kiireellisistä huoltotöistä vastaa ISS: puh. 020 515 9268. ISS perii ovenavauksista hinnastonsa mukaisen maksun ja asukkaan tulee pystyä todistamaan henkilöllisyytensä.

Asunnon tarkastaminen sisäänmuuttaessa ja vikailmoitus

Asukkaan tulee tarkastaa huoneisto sisäänmuuttaessa täyttämällä huoneistokortti asukassivuillaan. Tarkastus tulee tehdä asukkaan oman oikeusturvan vuoksi, sillä se yhdessä vuokranantajan tekemän poismuuttotarkastuksen kanssa varmistaa, ettei uusi asukas joudu aikanaan poismuuttaessaan korvausvastuuseen mahdollisista vioista ja puutteista joita asunnossa sisäänmuuton hetkellä on ollut.

Huom! Huoneistokortti ei korvaa vikailmoitusta, eli kaikista korjausta vaativista seikoista tulee tehdä lisäksi vikailmoitus. Lue lisää vikailmoituksesta.

Mikäli asunnon siivoustasossa on puutteita, tulee puutteista ilmoittaa kiinteistöpalveluihin toimiston aukioloaikojen puitteissa ensisijaisesti soittamalla (02 275 0200), jotta asuntoon saadaan tilattua siivoustarpeen tarkastus sekä siivous (siivoukset ja tarkastukset suoritetaan arkisin toimiston aukioloaikojen puitteissa). Huomioithan, että itse suoritettua siivousta TYS ei valitettavasti voi hyvittää.

Mikäli puute havaitaan toimiston aukioloaikojen ulkopuolella, asiasta tulee ilmoittaa ISS:n päivystysnumeroon: 020 515 9268. Siivous voidaan tilata päivystystyönä vain, mikäli asunto on niin epäsiistissä kunnossa, ettei asuntoon voi muuttaa. Turhaan tilattu siivous laskutetaan asiakkaalta.

Kotivakuutus ja palovaroitin

Muistathan hankkia asuntoosi kotivakuutuksen valitsemastasi vakuutusyhtiöstä.

Pelastuslaki edellyttää, että kaikissa asunnoissa on oltava palovaroitin. Palovaroittimen hankintavelvollisuus on asukkaalla.

Nettiyhteys

Kaikissa TYS:n asunnoissa on asukkaille ilmainen nettiyhteys. Kyläverkko -yhteys on heti käyttövalmiina, tarvitset vain kaapelijohdon (jossain kohteissa toimii langattomasti). Kyläverkkoa ylläpitää Turun yliopiston tietohallinto, mahdollisissa ongelmatilanteissa ota siis suoraan yhteyttä sinne.

Autopaikat ja varastokopit

Asuntokohteiden pysäköintialueilla (pl. Aamurusko, Auranhelmi, Henrikki ja Iltakajo) on erikseen varattavia, maksullisia lämmitystolpallisia sekä tolpattomia, vapaassa käytössä olevia paikkoja. Lämmitystolppapaikoille saavat pysäköidä vain paikan vuokranneet.

Ikituurin, Nummenrannan, Yo-kylä lännen ja Yo-talojen asukkaiden tulee anoa pysäköintioikeus eParking-järjestelmän kautta myös ilmaisille, vapaassa käytössä oleville paikoille. Edellä mainituissa kohteissa myös lämmitystolpallisten paikkojen varaus ja autopaikkojen maksut käsitellään eParking-järjestelmän kautta. Katso ohjeet pysäköintioikeuden anomiseen täältä. Muissa kohteissa autopaikat varataan TYS Bookingin tai TYS mobiiliapplikaation kautta. TYS Bookingiin pääset asukassivujesi kautta.

Lähes kaikissa kohteissamme on asuntokohtaiset varastokopit. Yo-kylässä ja Yo-taloilla asukkaiden on mahdollista varata varastokoppi erikseen. Erikseen varattavat varastokopit varataan TYS Bookingin tai TYS mobiiliapplikaation kautta.

Sauna- ja pesulavuorot

Asukkaiden käytettävissä on kaikissa asuntokohteissa yksi tai useampi yhteissauna. Saunomassa voi käydä asukkaiden yhteisvuorolla (ns. lenkkisauna) minkä lisäksi voi varata oman saunavuoron.

Lähes kaikissa asuntokohteissa on oma pesutupa ja pyykinkuivaustilat. Niissä kohteissa joissa omaa pesutupaa ei ole, pesulamahdollisuus on järjestetty naapurikohteesta.

Käytettävissä olevat saunat ja pesulat näet TYS Bookingista ja TYS mobiiliapplikaatiosta. TYS Bookingiin pääset asukassivujesi kautta.

Jätteiden lajittelu, siivous ja kiinteistön kunto

Oman asuntokohteesi aluekartan löydät asukassivuilta ja siihen on merkitty mm. lajittelupisteet.Asukas vastaa oman asuntonsa siivouksesta.

Järjestyssäännöt ja asukastoiminta

Kaikki TYS:n asukkaat ovat sitoutuneet noudattamaan järjestyssääntöjä.

TYS tukee asukastoimintaa, tutustuthan siis oman asuntokohteesi toimintaan ja asukastoimikunnan järjestämiin tapahtumiin.

Lisäksi voit seurata TYSsillä asumiseen liittyviä ajankohtaisia asioita somessa @tysturku mm. TYS:n asukasblogien kautta, Facebookissa ja Instagramissa #tysturku. TYS lähettää noin kerran kuussa asukkailleen uutiskirjeen, johon on koostettu tärkeitä ja ajankohtaisia tiedotteita.

Tervetuloa asumaan TYSsille!

Muistilista

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tutustu TYS:n tarjoamiin palveluihin!

Palvelut