Asunnon jonotus

Asunnon jonotus vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta on sen arvoista!

Yleistä jonotuksesta

Hakemuksen normaalitila on jonossa. Tämä tarkoittaa ettei hakemukseen ole tehty vielä asuntotarjousta ja hakemus on edelleen asuntojonossa. Hakemus on voimassa kolme kuukautta. Kun hakemuksen vanhenemispäivä lähestyy, sinulle tulee muistutusviestiä asiasta ja pystyt uusimaan sen tunnuksillasi. Sisäisen siirron hakijoilla hakemus on voimassa niin kauan, kun hakija asuu TYS:llä tai hänelle tarjotaan asuntoa.

Jonotusaika

Hakemusjonot elävät koko ajan uusien hakemusten saapumisen, tarjousten hyväksymisten ja hakemusten peruuntumisen mukaan. Myöskin yhdellä hakemuksella voi hakea useampaan asuntokohteeseen, joten muutos yhdessä hakemuksessa voi muuttaa jonotilannetta useammassa kohteessa. Hakemuksilla ei ole erillistä sijalukua tilanteen eläessä reaaliajassa koko ajan. Lisätietoja hakemuksen tilasta voi tiedustella asiakaspalvelusta.

Vinkit asuntoa jonottaville

  • Uusi hakemuksesi kolmen kuukauden välein, jotta se ei vanhene ja paikkasi asuntojonossa säilyy
  • Hakuaikana voit lisätä, poistaa ja vaihtaa hakukohteita mieltymystesi mukaan omilla tunnuksilla Asukassivuilla
  • Mikäli asunnontarpeesi muuttuu, etkä enää tarvitse asuntoa, poistathan hakemuksesi jonosta

Jonotukseen vaikuttavia tekijöitä

Hakemuksen jonosijoitus määräytyy hakemuksen alkuperäisen jättöpäivämäärän perusteella, eli vanhimmat hakemukset ovat jonon kärjessä. Hakuaikana hakija voi vapaasti muokata hakemustaan joutumatta jonon viimeiseksi. Hakukriteerien muuttaminen voi kuitenkin vaikuttaa jonosijoitukseen, sillä eri kohteisiin ja asuntotyyppeihin on eri määrä hakijoita. Perheasuntojonossa lapsen kanssa hakevat sijoittuvat aina lapsettomien hakijoiden edelle. Asukasvalinnan yhteydessä noudatetaan tulo- ja varallisuusvertailua, jolloin etusijalla ovat pienituloiset hakijat.

Hae TYS-asuntoa jo tänään!

Täytä hakulomake